info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Ata toprağı Tekirdağ da

Mustafa Kemal Atatürk ün Selanik te doğduğu evden alınan toprağı Samsun a ulaştırmak üzere yola çıkan Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Ferruh Özkan ve beraberindeki heyet Tekirdağ a ulaştı.

Atatürk ün doğduğu Selanik teki evin bahçesinden alınan ve 19 Mayıs ta Cumhurbaşkanı Abdullah Gül e teslim edilecek olan toprak, Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği Başkanı Ferruh Özkan ve beraberindeki heyet tarafından Türk bayrağına sarılı olarak İpsala Sınır Kapısı ndan Türkiye ye getirildi. Tekirdağ a ulaşan heyet, Vali Aydın Nezih Doğan ı makamında ziyaret etti. Heyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ün doğduğu evden alınan iki parça toprağın Cumhurbaşkanı Gül e ve Samsun Valiliği ne teslim edileceğini açıkladı.

Vali Doğan, Selanik in Türkler için yeniden doğuşun simgesi olduğunu ifade ederek, "Genç cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önderimizin doğduğu şehir Selanik bizim için çok önemli ve bundan sonra da önemli olmaya devam edecek. Toplumlar bazı törensellikleri yaparak kültürlerini gelecek nesillere aktarırlar.

Bu yapılan protokollerin arkasında, geniş bir anlam bütünlüğü bulunmakta. Sanırım burada verilmeye çalışılan mesaj, Batı Trakya Türklerinin daima hem Türkiye ye hem de yaşadıkları yere sahip çıkmaya devam edeceklerinin ve kendi içlerinden çıkan bir liderin kurduğu cumhuriyeti takip edeceklerinin mesajıdır. Burada toprağın 19 Mayıs tarihinde Samsun da oluşu da yeniden dirilişi ifade etmektedir" diye konuştu.

Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği üyeleri, Vali Doğan a Türk bayrağına sarılı toprağı ve bir plaket vererek, çalışmalarında başarılar diledi. Batı Trakyalı heyete AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu da eşlik etti.