info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Atatürk ün Tekirdağ a Gelişinin Yıldönümü Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, Latin Alfabesinin kabulünden önce 23 Ağustos 1928 de, Latin harflerini uygulamalı olarak ilk tanıttığı şehir olan Tekirdağ’a gelişinin ve Harf İnkılabının Uygulanışının 85. yıl dönümü, düzenlenen törenle kutlandı.

Törene Vali Ali Yerlikaya, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Belediye Başkan Vekili Ali Kılıç, NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşek, protokol üyeleri ve STK Başkan ve temsilcileri katıldı.
 
50. Yıl Harf İnkılabı anıtına çelenklerin konulmasıyla başlayan tören; saygı duruşunda bulunup İstiklal Marşının okunması ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş’ın günün anlam ve önemini ifade eden konuşması ile sona erdi.
 
İl Kültür Müdürü Mehmet Altaş, törendeki konuşmasında Tekirdağ’ın Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından önemsenen bir Rumeli şehri olduğunu, 1. Dünya Savaşında Çanakkale Cephesinde önemli bir birlik olan 57. Alay’ın Çanakkale Savaşlarına Gazi Mustafa Kemal tarafından Tekirdağ’da savaşa hazırlandığını ifade ederek, Atatürk’ün gerçekleştirmiş olduğu inkılaplar halkasında önemli bir yere sahip olan, dil ve kültür alanında yeni çığır açan 'Harf İnkılabının Uygulamasını' da ilk olarak Tekirdağ’da yaptığını kaydetti.
 
Tören sonunda Vali Ali Yerlikaya, protokol üyeleri ile birlikte Atatürkçü Düşünce Derneği Tekirdağ Şubesi tarafından 50. Yıl Harf İnkılabı anıtı yanında açılan "Atatürk ve Tekirdağ" konulu 'Kitap - Pul ve Fotoğraf ' sergisini ziyaret ettikten sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğündeki "Atatürk Fotoğrafları" sergisinin de açılışını yaptı.