info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bahar Yaklaştı Ama Sahilde Çay İçecek Yer Yok

Süleymanpaşa Belediyesi’nin sahildeki çay bahçelerini yıkarak işe başladığı sahil projesinde aylar geçmesine rağmen henüz yeni bir adım atılmadı.

Vatandaşlar ise yaz gelirken sahilde oturmaya mekan kalmamasına tepki gösteriyor. Belediye Başkanı Eşkinat, ise bu yaz için portatif çay bahçeleri yapacaklarını söyledi.
 
EŞKİNAT ÇAY BAHÇELERİNİ YIKTI
Sahil projesini uygulamak için Ekim 2014’te yola çıkan Süleymanpaşa Beleidye Başkanı Ekrem Eşkinat ilk olarak sahilin en büyük mekanı olan Tarsal’ı yıktı. Eşkinat, daha sonra sırayla 2 mekanı daha yıktı. Sahilde sözleşmesi devam eden 2 çay bahçesi kaldı.
 
‘ONLARI DA YIKACAĞIZ’
Konuyla ilgili daha önce bir basın açıklaması yapan Eşkinat, sözleşmesi devam eden 2 yer le ilgili çalışmalarının sürdüğünü ve 2 yeri uzlaşmak yoluyla yıkacaklarını kaydetti. Öte yandan belediye ekipleri yine dolgu sahada bulunan lunaparkı da tahliye etmek için çalışma başlattı.
 
VATANDAŞ: ÇAYI NERDE İÇECEĞİZ
Yaz yaklaşmasına rağmen sahil projesinde ilerleme kaydedilememesi vatandaşın tepkisine neden oldu. Yıkılan yerlerin mezbelelik halde bırakılması yaz ayları gelirken vatandaşın kara kara düşündürmeye başladı. Vatandaşların çay içeceği ve oturacağı mekanların yetersiz olması tepkileri de beraberinde getirmeye başladı.
 
SAHİLE PORTATİF İŞ YERLERİ
Eleştirilerle ilgili konuşan Eşkinat, “Sahil projesi tamamlanıncaya kadar sahile portatif işyerleri yapılacak. Bunlar ihale edilecek. Sahil projesi bittiğinde ise kaldırılacak. Öte yandan merdivenleri de elden geçireceğiz. 19 Mayıs’a kadar sahil kullanılabilir hale gelecek. Merdivenlerde bulunan havuzu da kaldıracağız” şeklinde konuştu.
 
ALT YAPI ÇALIŞMALARI SAHİLE UZANDI
Öte yandan biyolojik alt yapı çalışmaları dolgu sahaya kadar  uzandı. Buraya beton borularu döşeyen ekipler, boruların döşeme işleminin ardından toprakla üzerini örtüyor.  Boru döşeme faaliyetleri nedeniyle de sahil kullanılmaz hale geldi. Habertrak/Sercan Can
Kaynak : Habertrak