info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bakanlık 3 Bin Metrekare’nin Altında Yer İstemiyor

Islah OSB’ler Yasası’na göre kurulan Karaağaç OSB Yönetim Kurulu Toplandı. Karaağaç OSB Yönetim Kurulu, Bakanlığın OSB’lerde istediği ’3 bin metrekarenin altında arsa olmaması’ şartını üyelere tebliğ etme kararı aldı.

 
Karaağaç OSB (Organize Sanayi Bölgesi) Yönetim Kurulu Olağan Toplantısı'nı yaptı. Toplantının gündeminde; OSB içerisinde Geri Dönüşüm işi yapılacak 566 Ada 6 Parselde kiracı bir firmanın ÇED raporu hazırlanması için İl Çevre Müdürlüğü'ne 'Bölge İçindedir' yazısının verilip verilmemesinin görüşülmesi, 3000 metrekarenin altındaki Sanayi Kuruluşları ve arsaların Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda revizyon planı görüşmelerimizde Tevhit mecburi şartı görüşülmesi ve Bir önceki toplantıda karar alınıp yazı yazılan yan yana olan arsa maliklerinin 3 adet dilekçesinin değerlendirilmesi konuları görüşüldü.
 
OSB İÇİNDE GERİ DÖNÜŞÜM İŞİ YAPILACAK
 
Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva'nın Başkanlığını yaptığı Karaağaç Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Toplantısı'na, Başkan Yardımcısı ve Karaağaç Belediye Başkanı Özkan Yücel, Karaağaç OSB Yönetim Kurulu Üyeleri İl Genel Meclis Üyesi Ercan Çorbacı ve Karaağaç Belediye Meclis Üyesi Ahmet Aşar ile Karaağaç OSB Müdürü Recep Göçer katıldı. Toplantıda ilk olarak Karaağaç OSB içerisinde 566 Ada 6 Parselde Geri Dönüşüm işi yapacak kiracı bir firmanın ÇED raporu hazırlanması için İl Çevre Müdürlüğü'ne 'Bölge İçindedir' yazısının verilip verilmemesinin görüşülerek karara bağlandı. Daha sonra Sanayi Bakanlığı'nın OSB'ler için öne sürdüğü tevhit şartı görüşüldü.
 
BAKANLIK 3 BİN METREKARENİN ALTINDA YER İSTEMİYOR
 
Bilim ve Sanayi Bakanlığı OSB'ler içerisinde 3 bin metrekarenin altında yer istemiyor. Kurulacak fabrika ve üretim tesislerinin en az 3 bin metrekare üzerine kurulmasını isteyen Bakanlığın tevhit mecburi şartını görüşen Karaağaç OSB Yönetimi, üyelere tebliğ kararı aldı. Yönetim Kurulu, 3 bin metrekarenin altında yeri olan Karaağaç OSB üyelerinin, bu yerlerini birleştirmesi için Bakanlığın yazısı doğrultusunda bilgilendirecek. Tüm üyelere duyuru yapılacak.
 
Karaağaç OSB Yönetim Kurulu Toplantısı'nda son olarak bir önceki toplantıda karar alınıp yazı yazılan yanyana olan arsa maliklerinin 3 adet dilekçisi değerlendirildi.