info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan a suikaste 23 yıl hapis istemi

Yerel seçim öncesi Tekirdağ a gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan?a suikast düzenlemek için miting alanına silahla girmeye çalışırken yakalanan Muammer Altuntaş hakkında, "Başbakan ı öldürmeye teşebbüs ve ruhsatsız silah bulundurma" suçundan 23 yıl hapis istemi ile dava açıldı.

Altuntaş, Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi nde hakkında açılan dava nedeniyle 24 Haziran 2009 da hâkim karşısına çıkacak.
Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan a suikast iddiasıyla tutuklanarak Silivri Cezaevi nde nakledilen Muammer Altuntaş hakkındaki iddianameyi tamamlandı. Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede, Muammer Altuntaş için toplam 23 yıl hapis cezası isteniyor.

İddianamede, Altuntaş hakkında, suçun teşebbüs halinde kalmasından dolayı 13 yıldan 20 yıla, Ateşli Silahlar Kanunu na muhalefet suçundan da 1 yıldan 3 yıla kadar olmak üzere toplam 23 yıla kadar hapis isteniyor. Başbakan Tayyip Erdoğan ın 16 Mart ta Tekirdağ Cengiz Topel Meydanı nda düzenlediği mitinge bacaklarının arasında sakladığı silahla girmek isteyen Tokat Almus nüfusuna kayıtlı 45 yaşındaki Muammer Altuntaş, şüpheli hareketler sergileyince polisin dikkatini çekmiş ve yapılan aramada üzerinden silah çıkınca apar topar gözaltına alınmıştı. Altuntaş ilk ifadesinde, ülkenin kötü gidişinden Başbakan Erdoğan ı sorumlu tuttuğu için suikast girişiminde bulunmak istediğini ifade etmişti. İfadesinin ardından İstanbul Terörle Mücadele Şubesi ne gönderilen Altuntaş, çıkarıldığı mahkemece Silivri Kapalı Cezaevi ne nakledilmişti.

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde doğalgaz işiyle uğraşan ve 2004 yılında eşini trafik kazasında kaybeden Altuntaş, 2007 yılında iflas etmesinin ardından İstanbul a yerleşmişti. 11 yaşında bir kız çocuğu olan Altuntaş, Tekirdağ Ağır Ceza Mahkemesi nde hakkında açılan dava nedeniyle 24 Haziran 2009 da hâkim karşısına çıkacak.