info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başbakan Saray a 250 Bin TL gönderdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, selzedelere dağıtılmak üzere Tekirdağ Valiliğine 250 Bin TL para gönderilmesi talimatını verdi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Trakya daki sel felaketiyle ilgili Başbakanlık Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Müsteşarı ve Tekirdağ Valiliğinden son durum hakkında bilgi aldıktan sonra bölgeye acilen nakit para gönderilmesini istedi.

ZARARLARI KARŞILANACAK
Başbakan Erdoğan ın talimatıyla bölgede acil ihtiyaçların karşılanması amacıyla Tekirdağ Valiliği emrine 250 bin TL kaynak gönderilirken, Tekirdağ valiliğinden, vatandaşların sorunlarının giderilmesi için her türlü yardımın beklemeksizin yapılmasını istedi. Sel felaketinden zarar gören vatandaşların zararlarının karşılanacağı, taşınma, barınma, giyecek, ulaşım gibi ihtiyaçların valilikçe ücretsiz yerine getirileceği bildirildi. Bölgede, vatandaşlar için sıcak yemek verildiği, temel ihtiyaçların karşılandığı ifade edilirken, arama ve kurtarma çalışmalarına askeri birliklerin, sivil savunma ekiplerinin ve balık adamların katıldığı kaydedildi.