info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Albayrak, Malkara İlçesine Yapılacak Yatırımları Görüştü

Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ İlçelerine yapılacak olan yatırımlarla ilgili Genel Sekreter Oral Karakaya, Genel Sekreter Yardımcıları Prof. Dr. Tamer Dodurka, Fatih Ünsal ve Mehmet Zeki Gürcün ve TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ile Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları’nın katıldığı bir toplantı düzenledi.

Toplantıda, Malkara ilçesine yapılacak olan yatırımlar görüşüldü. Malkara Belediye Başkanı Ulaş Yurdakul’un da hazır bulunduğu toplantıda, konuşan Başkan Albayrak, “İlimizde geçen dönemlerden kalma birçok sorun vardı. En sorunlu bölgemiz ise Malkara ilçemizdi. Bu nedenle önceliği Malkara ilçemize vermeyi uygun gördük. Büyükşehir Belediyesi olarak bundan böyle çok daha aktif bir çalışma içerisinde olacağız. Konuştuğumuz tüm konuları 2016 yılı ve sonrasında yapılacak tüm yatırımları yerinde tespit edecek ve çalışmalarımızı ona göre sürdüreceğiz. İSO 9001 belgesi almak için çalışmalarımız başlayacak. Yeni bir proje ekibi oluşturarak sistemi çok daha organize hale getireceğiz. Bugün burada Malkara ilçemizde yapılacak olan çalışmaları görüşmek için toplandık. Tespit ettiğimiz sorunları ve ortak çalışmalarımızı değerlendireceğiz. Burada olduğunuz için hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
 
Toplantıda, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesince Malkara ilçesine yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi alışverişi yapıldı. Malkara ilçesinde yapılan çalışmalar şu şekilde sıralandı.
 
Malkara Et Kombinesi (Mezbaa) projesi,
 
Malkara Otogar projesi,
 
11 İlçe 11 Okul Projesi kapsamında Okul projesi,
 
Yeni İtfaiye Binası yapımı,
 
70.000 m² parke taş yapımı,
 
Gölet ve Dere Islah çalışmaları,
 
Çöp Rehabilitasyon ve Hafriyat Sahası projesi,
 
Kavşak yenileme çalışmaları ve 55’i Malkara ilçesinde olmak üzere 400 adet durak yapımı,
 
Alaybey Çeşmesi Restore ve Düzenleme, Tarihi Çengelli Köprüsü Restore, Malkara İlçesinde bulunan kilise ve diğer 2 adet kilisenin düzenlenmesi çalışmaları,
 
Kültür Gezileri, Kültürel Etkinlikler ve Yardım Paketleri,
 
Beton yol ve açık hava yürüyüş alanı projesi.
 
Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nin Malkara İlçesine yapacağı yatımları ve ilçedeki çalışmalarının yanı sıra Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi TESKİ’nin yatırım ve çalışmaları da toplantıda görüşüldü. TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa yapılan çalışmaları şu şekilde sıraladı.
 
İçme Suyu Hattı ve Su Deposu,
 
İleri Biyolojik Arıtma Tesisi (Temel atma töreni için hazır),
 
Sağlamtaş Mahallesi Su Değişimi,
 
Kozyörük Mahallesi Kanalizasyon İnşaatı,
 
Yörgüç Mahallesi İçme Suyu Kuyusu,
 
Çimendere Mahallesi İçme Suyu Hattı,
 
Çokal Barajından su alımı ve Malkara ilçesi birlikte mahallelere verilmesi.