info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Dalgıç’a Ret Kararı

Hayrabolu yolu üzerinde askeriyeye ait olan cephanelikte Tekirdağ Ticaret Borsasının depolama tesisi yapma istemine CHP’li üyeler karsı çıkarken büyükşehir belediye başkanlığına hazırlanan Adem Dalgıç’a kendi grubundan tokat gibi cevap geldi.

İmar planlarında, Askeri alan olarak mülkiyeti Maliye Hazinesine ait olan 224.134 m2 yüzölçümlü askeri alan Tekirdağ Ticaret Borsası’nın talebi doğrultusunda plan değişikliği yapılarak Ticaret Borsası depolama alanına çevrilmek istendi.
 
İmar komisyonu yaptığı toplantı da cephaneliğin borsa depolama alanı olması konusunda yaptığı oylamada 2 evet oyuna karşılık 2 ret oy ile sonucu noktaladı. Bir de çekimser oy kararı çıktı.
 
Komisyonda eşitlik çıkınca konu Tekirdağ Belediye Meclisi’ne geldi. Konunun mecliste görüşülerek karara bağlanması istenirken, MHP çekimser, AKP evet, CHP ise ret oyu verdi.
 
Bunun üzerine söz alan CHP’li meclis üyesi Mimar Neşet Erdoğan AK Parti’li üyelere bağırarak seslendi ve “Daha önce mahkemeye verdiğiniz Ticaret Borsası’na ait bir tadilata evet veriyorsunuz” diyerek tepki gösterdi. Bunun üzerine Nevzat Bahar iki konunun farklı olduğunu söyledi.
 
“Dava açtığımız konu Ticaret Borsası’nın daha önceki talebi yeşil alan olduğu için dava açtık. Burası yeşil alan” diye cevap verdi.
 
Bu nedenle burada Kamu yararı olduğu için “Evet” diyoruz” dedi.
 
Bu sırada Belediye Başkanı Adem Dalgıç’ta söz alarak “Bu dosyada kendisinin şerhinin olduğunu söyledi. Nevzat Bahar; “Nedir bu?” Diye seslenince Adem Dalgıç’ta; “Burada kamu yararı olduğunu belirtti. Komisyonun yararına olduğunu belirtti. BB ile parti çakıştı. Başkan isteğimizi partisi ve meclis grubuna kabul ettiremedi.
 
Tekirdağ Belediye Başkanı Adem Dalgıç, bir kez daha partisiyle ters düşerek, meclisten geçmesini istediği bir konuyu partisi ve meclis grubuna kabul ettiremedi.
OLAY NASIL GELİŞTİ
Tekirdağ Ticaret Borsası depolama yapmak üzere Milli Savunma Bakanlığına başvurdu. MSB, Hayrabolu yolu üzerinde bulunan cephanelikten çekilme kararı aldı ve kendisine ait arazinin tahsisini kaldırarak hazineye iade edilmesinin uygun olacağı görüşünü bildirdi. Bunun üzerine Tekirdağ Ticaret Borsası Tekirdağ Belediyesine başvurarak buranın depolama tahsisi yapılabilmesi amacıyla onay istedi.