info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Eşkinat Avcı Bayramı’na Katıldı

Süleymanpaşa Belediyesi’nin, Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi ve Yeni Kara Avcıları Derneği ile birlikte düzenlemiş olduğu “Avcı Bayramı” İnecik Mahallesi’nde gerçekleşirken bayrama Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat da katıldı.

Şenlik havasında geçen 41.’si düzenlenen etkinlikte Tek Kurşun Yarışması, Trap Yarışması, Havalı Tüfek Çocuk Yarışması, Av Fotoğrafları Yarışması, Avrupa Asya ve Türkiye Hayvanlarına Ait Tahnit Sergisi ve Okçuluk Gösterisi düzenlendi.
 
Heyecanının hiç bitmediği etkinliğe Başkan Eşkinat’ın yanı sıra Tekirdağ Valisi Enver Salihoğlu, çevre il ve ilçelerden gelen yarışmacılarla birlikte yüzlerce kişi katıldı. Profesyonel trapçıların trap atışı, amatör trap atışı,  tek kurşun ve sabit hedefe tek kurşun olmak üzere, ayrı ayrı istasyonda gerçekleştirilen etkinlikte, yarışmacılar en iyi atışlarını yaptı.
 
AVCILARDAN EŞKİNAT’A TEŞEKKÜR PLAKETİ
 
Amaçlarının, zamansız avlanmayı önlemek için avcıları bilinçlendirmek ve sportif amaçlı atışlar yapmak olduğunu belirten Yeni Kara Avcılara Derneği Başkan Yardımcısı Cengiz Ataklı; “Bugün bizim bayramımız, Süleymanpaşa  Belediye Başkanımız Ekrem Eşkinat’a bize vermiş olduğu destekten dolayı Yeni Kara Avcıları Derneği olarak teşekkür ediyorum ve plaket takdim ediyorum” dedi. 
 
EŞKİNAT; “LİMİTLER DAHİLİNDE AVLANALIM”
 
Teşekkür plaketini aldıktan sonra konuşan Başkan Eşkinat, av sezonunun hayırlara vesile olmasını ve kazasız belasız bir sezon olmasını diledi. Eşkinat  "Bugün burada yapmış olduğumuz 2015-2016 yılı av sezonu açılışı nedeniyle geleneksel olarak her yıl yapılan  'Avcı Bayramı' etkinliğidir. Av sezonumuz 15 Ağustos tarihinde başlayacaktır. Bilinçli avcıların birinci görevinin doğayı ve canlıları korumaktır, lütfen limitler dahilinde avlanalım. Bizden önceki nesil bize nasıl bu avlanma kültürünü bırakmışsa bizde bizden sonrakilere bırakalım. Ben bu av sezonunun ilimize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını diliyorum. Bütün avcı arkadaşlarımıza rastgele diyorum. Umarım kazasız belasız bir av sezonu geçiririz" ifadelerini kullandı.