info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkan Yardımcısı Gülferah Güral Kansere Dikkat Çekti

Süleymanpaşa Belediyesi ile Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ortaklığında her hafta salı ve cuma günleri gerçekleştirilen kanser tarama ve erken tanı eğitimlerinin bu haftaki konukları Kayı Mahallesi sakinleri olurken Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral da eğitim ve taramalara katılan mahalle sakinlerini ziyaret etti.

Kayı Mahallesi’nden Süleymanpaşa Belediyesi’nin aracı ile alınan kadınlar, KETEM (Kanser Erken Tarama ve Eğitim Merkezi)’ne getirilirken kanser taraması ve erken tanı eğitimlerinin ardından Süleymanpaşa Belediye Başkan Yardımcısı Gülferah Güral “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” etkinlikleri kapsamında Kayı Mahallesi sakinlerine çiçek verdi.
 
Tekirdağ Tabip Odası Başkanı Dr. Yücel Ayaz’ın da katıldığı ziyarette kanserde erken teşhisin önemine dikkat çeken Güral; “Sizlerin de bildiği gibi kanserde erken teşhis çok önemli. Toplumumuzun bu konuda doğru bilinçlendirilmesi gerekiyor. Özellikle de tüm kadınlarımız bu konuda bilgi sahibi olmalı. Tekirdağ Halk Sağlığı Müdürlüğü ile yaptığımız işbirliği çerçevesinde ücretsiz olarak yapılan kanser tarama ve eğitimlerine katıldığınız için teşekkür ederim.” dedi.
 
“1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” ile sözlerine devam eden Güral; “Bugün buraya gelişimizin bir sebebi de meme kanseri bilinçlendirme ayı. Yani kanserler mücadelemizi daha da arttırıp daha çok kişiye ulaştırma zamanı. Bu kapsamda sizlere de büyük görev düşüyor. Benim sizden isteğim tüm tanıdıklarınıza eğitimlerde öğrendiklerinizi anlatmanız ve onları da kontrol için sağlık merkezlerimize yönlendirmeniz.” diye konuştu.