info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Başkonsolos ve Büyükelçi den Belediyemize Ziyaret

Bu yıl 49.’su kutlanan Tekirdağ Kiraz Festivali etkinlikleri çerçevesinde bu yıl 11. si düzenlenen Macar günlerine katılmak üzere Tekirdağ’a gelen Macar Heyet Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ı makamında ziyarete etti.

Macaristan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Jànos Hóvàri, Macaristan’ın İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macaristan Milli Müzesi’nin Genel Müdürü László Csorba, Ukraynada bulunan Beregsas Rakoczi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orosz İldiko, Kardeş şehir Kecskemet Belediye Meclis Üyesi Szalai Gabor, Kardeş şehir Şarospatak Belediye Meclis Üyesi Komaromi Katalin, Şepşisentgörg Belediye Meclis Üyesi Zsigmond Jozsef, Büyükelçi Tercümanı Ali Kemal Alpay ve Tekirdağ Macar Dostluk Derneği Başkanı Av. Güneş Gürseler’ten oluşan heyet ile Türk-Macar ilişkileri bir sohbet gerçekleştiren Başkan Dalgıç, “Macaristan Büyükelçimizi v Başkonsolosumuzu Tekirdağ’da görmekten büyük mutluluk duydum. Tekirdağ Belediyesi olarak şimdiye kadar Türk-Macar dostluğunu geliştirme adına önemli çalışmalara imza attık. Bundan sonra da aynı heyecanla Macar dostlarımızla birlikte çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Tekirdağ’a gelerek Macar Günü etkinliklerine katılması planlanan fakat Macaristan’da yaşanan sel felaketi nedeni ile gelemeyen Macaristan Savunma Bakanı Csaba Hende’nin göndermiş olduğu mesaj Başkan Dalgıç’a ileten Büyükelçi Hovari, 49. Uluslararası Tekirdağ Kiraz Festivali nedeni ile Tekirdağ’da bulunmaktan memnun olduklarını ifade etti. Bu yılki 11. Macar Günü etkinliklerinin daha görkemli kutlandığını dile getirdiler.