info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4551
Dolar Satış
:
32.5136
Euro Alış
:
34.6559
Euro Satış
:
34.7183
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bayram Bıçakçıların Yüzünü Güldürdü

Kurban Bayramına sayılı günler kala Tekirdağ’da hizmet veren bıçak satıcıları ve bıçak bileyicilerinde yoğunluk yaşanmaya başladı.

Kurbanlıkların kesilmesi ve etlerin daha rahat doğranması için bıçaklarını bilettiren ve yeni bıçak satın alan vatandaşlar, bıçakçıların işlerinin açılmasını sağladı. Tekirdağ merkez İlçe Süleymanpaşa’da bıçakçılık yapan Murat Bıçakçı, her Kurban Bayramı öncesi yoğunluk yaşandığını, vatandaşların bıçaklarını bilettirmek ve yeni bıçak almak için gelmelerinin bıçakçı esnafının yüzünü güldürdüğünü ifade etti.
 
BABA MESLEĞİ
 
Babasından kalan aile yadigârı bıçakçılık mesleğini yıllardır yapan Murat Bıçakçı, Kurban Bayramı’nın bıçakçı esnafının işlerinin açılmasını sağladığını belirterek, "Elimizden geldiği kadar satırları, kesme bıçaklarını, et açma bıçaklarını, yüzme bıçaklarını bilemeye çalışıyoruz. Evde bıçak bilemek kalıcı çözüm değildir. Hazırladığımız bıçaklarla kurbanlıkların kesimini kolaylaştırıyoruz. Kurban kesiminde bıçak kullanırken dikkatli olunmasını tavsiye ediyorum" dedi.