info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bekir Boydak, Başarılarının Sırlarını Tekirdağlı İşadamlarına Anlattı

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği nin (Tasiad) Organize Ettiği "Bir Başarı Öyküsü" Konulu Konferansta Bilgi Birikimlerini ve Tecrübelerini Paylaştı.

Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Bekir Boydak, Tekirdağ Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği nin (TASİAD) organize ettiği "Bir başarı öyküsü" konulu konferansta bilgi birikimlerini ve tecrübelerini paylaştı. Namık Kemal Üniversitesi nde düzenlenen konferasta, Boydak Holding in elli yıl gibi bir sürede küçük bir mobilya atölyesinden nasıl zirveye taşındığını anlatan Bekir Boydak, aile şirketlerinin başarılı olmasının yollarını Tekirdağlı iş adamlarına anlattı.

Boydak, 1957 yılında küçük bir atölye olarak kurulan İstikbal Mobilya Sanayi nin 1978 yılında ilk fabrikasına kavuştuğunu, 80 li yıllarda ikinci neslin atılımı ve 90 lı yıllarda markalaşma ve farklı alanlarda uzmanlaşmaya başlaması ile iki binli yıllarda kurumsallaşmaya ağırlık verdiklerini anlattı. Üçüncü nesil ile birlikte 8 farklı sektörde, 28 şirket ve 5 marka ile bir dünya markası olma yolunda hızla ilerlediklerini aktaran Boydak, yurt dışında yeni Pazarlar ve yeni iş birlikleri ile yollarına devam edeceklerini ifade etti.

Tevazu ve ortak haklarının önemine değinen Boydak, aile şirketlerinde kurumsallaşmanın ilk şartının ortaklık kültürü olduğunu ve bunun müzakere, istişare, sabır, saygı ve güven ile sağlanacağını belirtti. Boydak, ortaklık yönetiminin yüzde 50 sinin psikolojik yönetim, yüzde 50 sinin iş yönetimi olduğunu ve kurumsal değerler ile ailevi değerlerin paralel olmasının önemini vurguladı.

Boydak konuşmasını şöyle sürdürdü; "Hedefli yönetim ve iş disiplini çok önemlidir. Oluşacak fırsatları değerlendirmek için KOBİ ler işe özen göstermeli, az karlılığa alışmalı, iş araştırma geliştirmeye önem vermeli. Tasarruf ve sermayenin güçlendirilmesine önem göstermeli."

Programın sonunda Namık Kemal Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Şimşek, TASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Kasım Özadalı ve Bekir Boydak a plaket takdim etti.

Bekir Boydak Tekirdağ daki ikinci İstikbal Mağaza sının açılışını da Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek ile birlikte yaptı.