info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Belediyeden Kent ve Trafik Mesajlı Fotoğraf Yarışması

Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nca desteklenen Kent ve Trafik konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması başladı.

 

Tekirdağ Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu’nca desteklenen Kent ve Trafik konulu Ulusal Fotoğraf Yarışması başladı. Trafik mesajlı fotoğraf yarışmasının bu yıl dördüncüsünü gerçekleştireceklerini belirten Ulaşımdan Sorumlu Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, “Düzenlediğimiz yarışma ile amacımız; tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sorun olmaya devam eden trafik sorununa karşı hassasiyetleri arttırmak, ilgiyi çekmek, dünyanın çeşitli yerlerinden ve ülkemizden örneklerle, kamuoyunun dikkatini çekerek, eğitici ve uyarıcı mesaj vermektir” dedi.
Yarışma katılım şartları, yarışma takvimi, ödüller ve diğer bilgiler aşağıdaki gibidir:
KONU : TRAFİK
AMAÇ : Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de sorun olmaya devam eden trafik sorununa sanatçı gözü ile bakmak, dünyanın çeşitli yerlerinden ve ülkemizden örneklerle, kamuoyunun dikkatini çekmek olup, eğitici ve uyarıcı mesaj vermektir. YARIŞMA ŞARTLARI
-Yarışmamız Sayısal ortamda gerçekleştirilecektir.
-Yarışma, Seçici Kurul üyeleri dışında, amatör-profesyonel fotoğrafçılara açıktır.
-Yarışmaya katılan eserlerin herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir. Yarışma sonrasında böyle bir hal tespit edilirse ödül geri alınır. Bu durum diğer yarışmacıların derecelendirmesinde değişikliğe neden olmaz.
-Yarışmaya siyah-beyaz veya renkli fotoğraflar gönderilebilir.
- Deneysel fotoğraflar yarışma dışıdır.
- Fotoğraflar CD/DVD içerisinde en fazla 5 adet gönderilebilir
- Fotoğraflar yüksek çözünürlükte (300 dpi gibi) ve en yüksek sıkıştırma kalitesinde kaydedilerek gönderilmelidir. CD/DVD’lerin okunmaması ya da gönderi sırasında hasar görmesinden kurumumuz sorumlu değildir.
- Katılım formu noksansız doldurulmalı. Fotoğraf adlandırmaları katılım formu ve CD/DVD kayıtlarıyla aynı olacak şekilde yapılmalı ve aynı paket içinde teslim edilmelidir.
-Eserler son katılım tarihinde mesai bitimine kadar yarışma sekreteryasına teslim edilmelidir.
-Fotoğraflar 6 rakamdan oluşan bir rumuz ve sıra numarası ile adlandırılmalıdır. (020512 – 1 gibi)
- Ödül alan, Sergilen/Satınalınan ve Bağışlanan eserlerin basın yayın organları aracılığı ile tanıtım amaçlı olarak yayınlanması ve çeşitli yerlerde sergilenmesi, eser sahibinin adının geçmesi koşuluyla kullanım hakkı Tekirdağ Belediyesi’ne ve eser sahibine ait olacaktır.
- Ödül alan, Sergilen/Satınalınan eserlerin ve bağışlanan eserler dışında tüm fotoğraf kayıtları ve CD’ler TFSF Temsilcisi gözetiminde imha edilecektir.
- Yarışma katalogu hazırlanabilir.
- Fotoğraflar Yurt içi ve yurt dışından çekilmiş olabilir.
Katılımcı, yarışmaya gönderdiği yapıtın tümüyle kendisine ait olduğunu ve tüm izinlerinin alındığını kabul, beyan ve taahhüt eder. Ödül alan, Sergilen/Satınalınan fotoğrafların sahiplerinin bu beyan ve kabulleri dışında hareket ettiği tespit edilirse, ünvan ve her türlü kazanımları geri alınır.
- Yarışmaya gönderdiği fotoğraf üzerinde, yapıt kendisine ait olmadığı halde kendisininmiş gibi göstermeye ve değerlendirme kurulunu yanıltmaya yönelik her türlü müdahale ve değişiklikleri yapan, ödül almış fotoğrafların katılımının kısıtlandığı yarışmalarda böyle bir fotoğrafla ya da bu fotoğrafın ana unsur olarak kullanıldığı yapıtlarla katılımda bulunan kişilerin yarışmalara katılımı TFSF Yarışma İlkeleri gereğince bir yıl süreyle kısıtlanır. Kural ihlalini ikinci kez tekrar eden fotoğrafçı süresiz olarak TFSF onaylı yarışmalara katılamaz.
Haklarında yukarıda açıklanan gerekçelerle verilmiş kısıtlılık kararı devam eden katılımcılar bu yarışmaya katılamazlar.
YARIŞMA TAKVİMİ
- Son Katılma Tarihi : 16 Ağustos 2013 günü saat 17:00
- Seçici Kurul Toplantısı : 21 Ağustos 2013
- Sonuçların Duyurusu : 23 Ağustos 2013
- Ödül Töreni : 26 Ağustos 2013 günü saat 12:00’de
- Tören Yeri : Belediye Kültür Merkezi- TEKİRDAĞ
Eserler gönderildikleri biçim ve ambalajda iade edilecektir.
ÖDÜLLER
1. Ödül : 3.000 – TL
2. Ödül : 1.500 – TL
3. Ödül : 1.000 – TL
Üç (3 ad.) Mansiyon : 500 – TL
Sergileme (Satınalma) : 100 – TL (en fazla 20 adet)
Sergilemeye değer görülen fotoğraflar (en fazla 20 adet) Tekirdağ Belediyesi arşivine alınmak üzere 100.- TL den satın alınacaktır.
- Yarışmaya katılan her yarışmacı bu şartları kabul etmiş sayılır.
SEÇİCİ KURUL:
İsa ÇELİK
Ersin ALOK
Yekta Ali KURTULUŞ ( TEFOD ) Tekirdağ Fotoğraf Derneği Yön. Kurul. Başk.
Sinan ÇETİZ Belediye Başkan Yard. (yedek üye )
BAŞVURU ADRESİ VE YARIŞMA SEKRETERLİĞİ
Cengiz TABAK
Tekirdağ Belediye Başkanlığı. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü
Gündoğdu Mah. Çiftlikönü Cad. No:50 Ek Hizmet Binası/TEKİRDAĞ
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Tel : 0282 258 60 22
Fax : 0282 260 30 07
Elektronik Ağ : www.tekirdag.bel.tr
 
Yarışmamız Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonunca (TFSF No: 2013/41) onaylanmıştır.
Yarışma süresince TFSF Temsilcisi bulunacaktır.(TFSF No: 2013/41 )