info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Berkin Elvan’ı Oturma Eylemiyle Andılar

Tekirdağ’ın Muratlı ilçesinde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muratlı İlçe Örgütü tarafından Berkin Elvan için oturma eylemi yapıldı.

Hürriyet Meydanı'nda bir araya gelen topluluk, Berkin Elvan ve gezi eylemlerinde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Gezi eylemleri sırasında evden ekmek almak için çıkan 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın 269 gün süren yaşam mücadelesini kaybettiğini söyleyen Namık Kemal Üniversitesi Muratlı Meslek Yüksekokulu öğrencisi Özge Zerentürk, Elvan ailesinin acısını paylaştıklarını belirtti.
 
Zerentürk; "Hepimiz gönülden başsağlığı diliyoruz. Berkin Elvan 15. yaş gününü hastanede karşıladı. Aslında bu coğrafyada yaşanan acıların en büyük göstergesi çocukların uğradığı bu zulümdür. Ali İsmail'lerin, Abdullah Cömert'lerin, Ethem Sarısülük'lerin, Mehmet Ayvalıtaş'ların, Medeni Yıldırım'ların katledildiği bir coğrafyada, Berkin Elvan'ları katleden bu zihniyet aslında gerçek yüzünü bir kere daha gösterdi. 15 yaşındaki bir çocuğun okulda, parkta arkadaşlarıyla oynaması gerekirken Berkin bugün sonsuzluğa uğurlandı" şeklinde konuştu.
 
Berkin'in beyin kanamasına ve beyin kanamasının vücutta yarattığı tüm hasarlara ısrarla ve umutla direndiğini dile getiren Özge Zerentürk, herkesin Berkin'le beraber direndiğini beyan etti. Zerentürk; "Berkin'imiz tekrar ayağa kalsın ve aramıza dönsün diye ümitle bekledik. Ama dün sabah Berkin'i kaybettik. O hepimizin umuduydu. Biz umudumuzu yitirmedik ama Berkin'imizi kaybettik. Çok üzüntülüyüz, bir o kadar da öfkeliyiz. Artık vatanımızı savunma zamanı, artık bu zihniyete git deme zamanı. Bu ülke topraklarında çocuklar oyun oynamalı, gençler el ele gönüllerince gezmeli, ne iş yapacağını tasarlamalı, aileler Berkin'lerle çocuklarıyla mutlu gelecek günlere hep beraber koşmalı. Hırsızlıkların, yolsuzlukların, katillerin olmadığı, çağdaş, laik bir ülkede birlik istiyoruz, özgürlük istiyoruz, yaşamak istiyoruz" diyerek sözlerine son verdi.
 
Eyleme; Muratlı Belediye Başkanı Nebi Tepe, CHP Muratlı İlçe Başkanı Ufuk Gençtürk, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Muratlı Şubesi Başkanı Bekir Aktaş, CHP Muratlı Belediye Encümen Adayları Varol Türel, İsa Kunt, Güler Aktaş, Salih Dönmez ve Semih Keskin, CHP İlçe Sekreteri Leyla Kuşkulu, CHP Gençlik Kolları Başkanı Zafer Gür ve Muratlı Meslek Yüksekokulu öğrencileri katıldı.