info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bu Çocuk İstismarlarına Dur Diyen Yokmu

Çorlu ve Süleymanpaşa’da bol miktarda dilenci görmeniz mümkündür.

Fakat bu dilenenler içinde çok sayıda kadın, küçük çocukları hatta bebekleri yasadışı emellerine alet ediyorlar. 

MAALESEF BUNLARA BELEDİYELER DE MÜDAHALE ETMİYORLAR. 
Aynı kişileri aynı yerlerde görmeniz mümkündür. Bu küçük çocukları, dilenenlerin kucağında bulunduğu yerlerde, Süleymanpaşa hükümet caddesi üzerinde, Çorlu heykel karşısı ve Kolordu caddesi üzerinde sürekli görmeniz mümkündür. Yol kenarında sayısız aracın tozu dumana katarak veya egzoz gazı salarak geçtiği düşünüldüğünde, çocukların ileride sağlık problemi yaşayacağı kaçınılmaz. 

 Ülkemizde her ne kadar dilenmek yasak olsa da, caydırıcılığı olmadığı ve zabıtaların gerekli hassasiyeti göstermediği için önlenemediği gözlenmektedir. Defalarca bu iki ilçede dilencileri gündeme getirmemize rağmen, bunun önüne geçilememesi şaşırtıcı bir hal almakla birlikte, çocukların hatta bebeklerin istismarıyla bu durum farklı bir boyut almaktadır. 

Küçük çocuklar ve bebekler üzerinden kazanç sağlamaya çalışan bu insanların sadece kabahatler kanunu değil, çocuk istismarı yönünden cezai işleme tabi tutulup tutulmayacağı, Valiliğin devreye girip, bu kişilerden çocukları alarak sosyal hizmetler müdürlüğüne yerleştirip yerleştirmeyeceği, bu duruma tepki gösteren vatandaşlar tarafından merak ediliyor.
Kaynak : Murat Ürtekin