info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Buruk 90. Yıl Kurtuluş Kutlaması

Buruk 90. Yıl Kurtuluş Kutlaması

Tekirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 90. Yıl kutlamaları geçtiğimiz gün Siirt Pervari de düşen helikopter kazasında hayatını kaybeden 17 şehidimiz içinde Çerkezköy ve Babaeski Kulelide defnedilen Şehit cenazeleri sebebiyle Tekirdağ 13 kasım kurtuluş kutlama programında bazı etkinliklerin iptal oldu.

Valilik , Belediye ve NKÜ tarafından hazırlana kutlama programları sabah saat 08:30 da karlık tepesindeki şehitliğe çelenk konulmasıyla başladı. Belediye başkan yardımcıları Mehmet Özen ve Eyüp Yiğiter katıldığı çelenk sunma töreni sonrası, Muratlı yolu üzerinde bulunan Şehitler abidesinde devam etti.

Vali Ali Yerlikaya Garnizon komutasını tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Mv. Candan Yüceer protokole mensup katılımcılar garnizon komutanlığın da görevli subay astsubay ve uzmn erbaşlar ile askeri merasim kıtası çelenk sunma törenine katıldılar.

Şehitler abidesindeki çelenk sunma töreninden sonra vali Ali Yerlikaya Muratlı caddesi üzerinde bulunan Ak çeşme spor yanındaki çaybahçesine uğrayarak çay ve simitli ortam da vatandaşlarla sohbet etti.

Buradaki sohbet sonrası Vali Akli Yerlikaya ve beraberindekiler yürüyerek kolordu caddeinden

valilik önündeki Atatürk anıtı önünde yapılacak olan törene geldiler. Burada saygı duruşu istiklal marşı okunduktan sonra tören alanına getirilen 100 adet giydirilmiş sandalye de protokol ve mensupları oturarak, belediye başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç’ın şeref defterini imzalaması ve kurutuluş bayramı sebebiyle  yaptığı konuşmayı katılımcılar izlediler.

NKÜ Gümüş Ayaklar öğrenci halk oyunları ekibi alanda gösteri yaptı. Bu gösteri sonrası valilik önünde yapılan kutlama programı sona erdi.

Tuğlalı parkta Tekirdağ belediyesi mehter takımı tarafından kısa süreli vatandaşlarında katıldığı bir gösteri düzenlendi. Bu gösteride garnizon komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, kendisine ulaşan bazı vatandaşlardan gelen şehitlerle ilgili tepki üzerine saat 14:00 de 5. Kolordu bandosunun tuğlalı parkta yapacağı konseri iptal etti.

Tekirdağ’ın kurtuluşunun 90. Yıldönümü nedeniyle  Namık Kemal Üniversitesi Piramit Salonda düzenlenen ‘Milli Mücadelede Tekirdağ’ın Yeri ve Tekirdağ’ konulu panel ilgi gördü. Kent Konseyi Başkanı Levent Gündoğdu, Namık Kemal Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İhsan Soysal ile akademisyenler ve öğrencilerin izlediği konferansa konuşmacı olarak katılan Namık Kemal Üniversitesi Öğretim Görevlileri Yrd. Doç. Dr. Tevfik Sütçü, Yrd. Doç. Dr. Hacı Veli Aydın ile Yrd. Doç. Dr. Volkan Ertürk  Milli Mücadelede Tekirdağ’ın yeri Atatürk ve Tekirdağ konularında katılanları aydınlattılar.

 

Bu iptal üzerine kendisin bilgisine ulaştığımız NKÜ Rektör vekili Prof. Dr. İhsan Soysal Akşam 19:30 NKÜ piramit salonda kuruluş bayramı sebebiyle düzenlenecek olan Arif Şentürk konserinin şehit cenazeleri sebebiyle iptal olduğunu açıkladılar.

Tekirdağ’ın Kurtuluşunun 90 . yılı sebebiyle cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan R. Tayyip Erdoğan, Mv. T. Ziyaeddin Akbulut ve Emre Köprülü kutlama telgrafı gönderdiler.

Kutlama programına Vali Ali YErlikaya, Garnizon komutanı Tuğgeneral Ömer Faruk Küçük, Belediye başkanı op. Dr. Adem Dalgıç, Mv. Candan Yüceer, Ak parti il başkan vekili Ahmet Aygün, CHP il başkanı Recep Palabıyık, MHP il başkanı Enes Kaplan, İl meniyet müdürü Ali Yılmaz, İ l jandarma komutanı Kazım Rıfkı Ayan, Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Muharrem Murat,  vali yardımcıları Mustafa Işık, Ahmet Büüykçelik, Bekir Sıtkı Kocakundakçı, Mahmut Yıldırım, Halil İbrahim Acır, Zeki Kaya, Mustafa Masatlı, Özel idare genel sekreteri Mustafa Yel,   Top. Kur. Alb. Abdullah Yiğit, Kur. Alb. Ertan İnaltekin, Top. Alb. Necmettin Atalay, Per. Alb. İlker Kamaş, Cum. Başsavcı vekili Aydın Torlak, defterdar Yusuf Atılğan, MEB müdürü Halis İşler, Belediye başkan yardımcıları Eyüp Yiğiter, Mehmet Özen, Haldun Güler, Rüya Yılmaz, Kent konsetyi başkanı Levent Gündoğdu, Başkan vekili Ali Kılıç, Belediye meclis üyeleri Hüseyin Uysal, Neşat Erdoğan,Hasan Önbey, Vedat Kaçar, Sami Durhan, il genel meclisi başkanı Orhan Perçinoğlu, il genel meclisi üyeleri Münir Karaevli,  Talat Akköse, emniyet müdürlüğü müdür yardımcıları, şube müdürleri , şube müdür yardımcıları, askeri garnizonda görevli subay, ast subaylar , Tekirdağ ilinde görev yapan daire müdürleri, okul müdürleri, öğretmenler ile STK lar ve vatandaşlar katıldı.