info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Bütçeye Eğitim Sen Tepkisi

KESK Sendikası’na bağlı Eğitim Sen mensupları önceki gün Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplanarak 2014 bütçe görüşmelerini protesto ettiler.

Sendikanın Çerkezköy temsilcisi Yelda Yavuz tarafından yapılan basın açıklamasında, “iktidara geldiği günden bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP’nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik” dedi.
 
BELEDİYE MEYDANI'NDA TOPLANDILAR
 
KESK Sendikası’na bağlı Eğitim Sen mensupları Çerkezköy Belediye Meydanı’nda toplanarak 2014 bütçe görüşmelerini protesto etti. Önceki gün saat 13.00’te başlayan protesto gösterisine CHP Çerkezköy İlçe başkanı Saim Özkan, CHP İlçe Eğitim Sekreteri Nejdet Ertürk, BDP Çerkezköy İlçe Başkanı Tuncer Rençber, CHP İlçe Gençlik Kolları Başkanı Tansu Altınel ile Eğitim Sen üyeleri katıldı.
 
ADALETİN SÜRDÜĞÜ BİR GELECEK İSTİYORUZ
 
Protesto gösterisinde bir basın açıklaması okuyan Eğitim-Sen Çerkezköy Temsilcisi Yelda Yavuz, “İnsanın insanı sömürmediği; hiçbir halkın dil, din, kültür farklılıkları nedeniyle baskı görmediği, insanların açlıktan ölmediği, çocukların savaşlar sonucunda anasız babasız kalmadığı, milyonların işsizliğe, açlığa, sefalete ve güvencesizliğe mahkum edilmediği doğanın talan edilmediği Türkiye’de, Ortadoğu’da ve bütün dünyada barışın, kardeşliğin, eşitliğin, adaletin ve dayanışmanın hüküm sürdüğü bir gelecek istiyoruz” dedi.
 
AKP’NİN YAĞMA VE TALAN BÜTÇESİNE TEPKİMİZ DEVAM EDECEK
 
2014 bütçesine tepki gösteren Yavuz, “Bugün, iktidara geldiği günden bu yana emekçilere işsizlik, yoksulluk ve güvencesizlikten başka bir hayat sunmayan AKP’nin yağma ve talan bütçesine karşı sesimizi yükseltmeye, bütçeden hakkımızı almaya geldik. Bizler bütçede bir tasarruf yapılacaksa savunma harcamalarından yapılmasını istiyoruz. Bu ülkenin eğitiminden sağlığına adaletinden ulaşımına kamu hizmeti üretenleri olarak AKP hükümetin uyarıyoruz. Kurduğunuz karanlığın parçası olmayacak, savaşın rantın sömürünün, gericiliğin bütçesini kabul etmeyeceğiz” açıklamasında bulundu. Protestocular basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı.