info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Candan Yüceer, 10 Kasım Mesajı Yayınladı

CHP PM Üyesi Tekirdağ Milletvekili Candan YÜCEER, 10 Kasım nedeniyle mesaj yayınladı.

“Büyük ölülere matem gerekmez, fikirlerine bağlılık gerekir”
 
Yine bir 10 Kasım’da, çağdaş bir ülkenin temellerini atan, bağımsızlığımızın mimarı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü hasretle ve özlemle anıyoruz.
 
Özgürlüklerin budandığı, demokrasi dışı arayışların ayyuka çıktığı, Cumhuriyetin kazanımlarının yok edilmek istendiği günümüzde, bugün “yas tutmak, ümitsizlik içinde yas tazelemek, sadece anmak” günü değildir.
 
Gün, birlik olma günüdür;
 
Gün, bu karanlık oyunları boşa çıkarma günüdür
 
Gün, O’nun çağdaş Türkiye hayalini gerçekleştirmek günüdür!
 
Bunun içindir ki, 10 Kasım’da Ulu Önder Atatürk’ü sadece anmak yetmez, anlamak da önemlidir.
 
O’nu anmak, en büyük iki eserimden biri dediği Cumhuriyete, değerlerine, demokrasiye, tam bağımsızlığa, evrensel değerlere, insan hak ve özgürlüklerine sahip çıkmaktır.
 
O’nu anmak, ilke ve inkılâpları rehberliğinde, gösterdiği hedeflere, çağdaş, aydınlık bir Türkiye özlemine, ödün vermeden, tavizsiz bir şekilde kararlılıkla yürümektir.
 
O’nu anmak, çağdaşlaşma yolunda emin adımlarla ilerlerken, fikirlerini ve düşüncelerini geleceği emanet ettiği gençlerimize aktarmaktır.
 
Ulu Önder’in izinde, O’nun mirasını devralan bizler, bu aydınlık yolda hiç yılmadan ve büyük bir kararlılıkla, karanlıkları yırtıp atacak bir iradeye sahibiz.
 
Unutulmamalıdır ki;
 
Manevi varlığını unutturmak için adını “Andımız”dan, ders kitaplarından çıkaran, Cumhuriyetin en önemli kurumlarını yok etme savaşına girişen tahammülsüz zihniyetin beyhude çabaları amacına ulaşamayacak, Atatürk’ün Türk halkının gönlündeki o müstesna yeri asla değişmeyecektir.  Atatürk’ün adını Andımızdan silenlerin gücü, Türk milletinin kalbinden silmeye yetmeyecektir.
 
Bıraktığı eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.
 
O’ndan aldığımız bu güçle, en büyük eseri olan demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti Türkiye Cumhuriyeti’ni sonsuza kadar yaşatacağız.
 
Demokrasiye, tam bağımsızlığa, insan haklarına, barışa, özgürlüğe, ilke ve devrimlerine olan sarsılmaz inancımızla Ulu Önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 75. yılında büyük bir sevgi, saygı ve minnetle anıyoruz.
 
Bıraktığı eserler ile ulusumuzun kalbinde sonsuz bir sevgiyle yaşayacak, devrimleri ve fikirleri ile yaktığı meşale, yolumuzu aydınlatmaya devam edecektir.