info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Belediye Meclisi Toplandı

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Muratlı Meslek Yüksekokulu öğrencileri aylık düzenlenen kan bağışı kampanyasına büyük ilgi gösterdi.

Türk Kızılayı Muratlı Şubesi organizasyonu ile Muratlı Hükümet Konağı karşısına konuşlanan ve gün boyunca hizmet veren kan bağış TIR'ına giden öğrenciler gönüllü olarak kan verdi.
 
Muratlı Meslek Yüksekokulu Maliye bölümü öğrencisi Onur Tanrıöver, "Türk Kızılayı'na destek olabilmek bizim için çok önemli. Hayat kurtardığını düşünen öğrenci arkadaşlarımız da çok mutlular" diye konuştu.
 
DuyarlılıklTekirdağ’a bağlı Çerkezköy Belediyesi Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı Belediye Başkanı Ali Ertem başkanlığında gerçekleştirildi. 
 
Toplantının ilk gündem maddesinde Zabıta Trafik Birimi’nin ‘öğrenci taşımacılığı yapan araçlara personel izni verilmemesi’ konulu yazısına ilişkin Bütçe Komisyonu raporu görüşüldü. Öğrenci taşımacılığı yapan J plakalı araçların, personel taşımacılığı yapmasından dolayı haksız rekabet oluşacağı gerekçesi ile öğrenci taşımacılığı yapanlara personel taşımacılığı izninin verilmemesine ilişkin komisyon raporu meclis üyeleri tarafından oy birliği ile karara bağlandı. 
 
Toplantının bir sonraki gündem maddesinde ise İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün ‘Veliköy Yalıboyu Islah OSB alanına ait Nazım İmar Planı ve Uygulama İmar Planı Revizyonu’ hakkındaki İmar Komisyonu raporu görüşüldü. İmar planı revizyonlarının 1 ay askıya çıkarıldığı, itirazlar doğrultusunda yeniden düzenlendiği belirtilen komisyon raporu meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 
 
Toplantıda daha sonra münferit meclis üyelerinin Gazi Mustafa kemal Paşa Mahallesi İnan Sokak 1/5000 ve 1/1000 ölçekli revizyon imar planlarında konut alanı olduğu, bu alanın konut+ticaret alanına dönüştürülmesi önerisine ilişkin İmar Komisyonu raporu görüşüldü. Komisyon’un, İnan Sokak’ın konut+ticaret alanına dönüştürülmesi konusundaki ‘ugundur’ görüşü meclis üyeleri tarafından da oy birliği ile kabul edildi. Konu hakkında açıklamalarda bulunan başkan Ali Ertem, “Atatürk Caddesi ve Öztrak caddesi ticaret alanıdır. İnan Sokak da bu iki caddeyi birbirine bağlayan önemli sokaklardan biridir. Bu nedenle İnan Sokak’ta da ticaret gelişiyor. Ama mevcut haliyle sadece zemin katta ticaret yapma hakkı var. Üst katlarda da büro, ofis gibi iş yerlerinin açılabilmesi için fonksiyonun konut+ticaret alanına dönüştürülmesi gerekiyordu” ifadelerini kullandı. 
 
TOPLANTIYI AKAY VE EKİBİ DE TAKİP ETTİ 
 
2009-2014 dönemi son meclis toplantısı Ozan Genç’in ‘dünya seviyesinde dereceler alarak Çerkezköy’ün ismini her yerde duyuran kardeşi Oğuzhan Genç’in isminin bir cadde ya da sokağa verilmesi’ talebi hakkındaki Bütçe Komisyonu raporunun görüşülmesi ile devam etti. Oğuzhan Genç’in isminin ailesi ile birlikte yaşadığı Gazi Mustafa Kemal Paşa Mahallesi Dilek Sokak’a verilmesine ilişkin komisyon raporu oy birliği ile kabul edildi. Oğuzhan Genç’in dünya çapında başarılarının olduğunuve bunun da Çerkezköy adına gurur verici olduğunu söyleyen Ertem, böylece sporcunun adının ölümsüzleştirildiğini kaydetti. 
 
Son toplantıya CHP Çerkezköy Belediye Başkan Adayı Vahap Akay, Esnar Sivri ve meclis üyesi adayları da katıldı. Toplantı sonunda konuşan Ali Ertem, 5 yıl boyunca mecliste aldıkları kararların Çerkezköy’e hayırlı olmasını temennisinde bulundu. 
 
KARARLARIN YAKLAŞIK YÜZDE 10’U OY ÇOKLUĞU İLE ALINDI 
 
Tüm meclis üyeleri ile birlikte uyum içinde bir dönemi geride bıraktıklarını söyleyen Ali Ertem, “Meclisimiz, kavganın olduğu meclisten öte, ilçe için çalışan bir meclis oldu. 5 yıl önce ilk meclis toplantısında ‘Bu meclis Çerkezköy’ün gündeminde olan değil, Çerkezköy’ün gündemde olduğu bir meclis olacak’ demiştim. Öyle de oldu. Çoğunlukla kararlarımız oy birliği ile alındı. Kararların yaklaşık yüzde 10’u oy çokluğu ile alındı. Genelde Çerkezköy’ü ilgilendiren konuları gündeme almaya çalıştık. İnşallah halkımız da meclisimizin hizmetlerini takdir eder. Meclis bitiyor ama hayat bitmiyor. Arkadaşlıklar, dostluklar kalacak. Herkese sağlık ve mutluluk diliyorum. Siyasete devam edeceklere de başarılar diliyorum” açıklamalarında bulundu. 
 
Seçimlerden sonra Çerkezköy Meclisi’nin üye sayısının 31 olacağını söyleyen Ertem, “Ya ben ya da Vahap Akay Belediye Başkanı olarak görev yapacak. Dileğimiz herkes için hayırlısının olması. Sürecin kavgasız tamamlanmasını temenni ediyoruz. Vahap Akay’a da teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar birbirimize nezaketsizlik yapmadık. İnşallah bu süreci sonuna kadar devam ettiririz. Çerkezköy Belediyesi Nisan Ayı Meclisi, seçimlerin ilan edildiği günden sonraki 5 gün içinde yapılacak. Ben herkese hakkımı helal ediyorum. Herkesin de bana hakkını helal etmesini arzuluyorum” dedi. 
 
Toplantı sonunda DP’li Belediye Meclis Üyesi Asuman Azak, Başkan Ali Ertem ve meclis üyelerine kendi tasarladığı pastalardan ikram etti.