info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy Belediyesi 20 Sözleşmeli Personeli Kadroya Alacak

Sözleşmeli personellere Kadro fırsatı sunan yasa değişikliğinin yürürlüğe girmesiyle birlikte Çerkezköy Belediyesi nin çeşitli birimlerinde çalışan 20 sözleşmeli personel Belediye kadrosuna geçmek için dilekçe verdi.

Çerkezköy Belediyesi'nin hali hazırda 107 memur personeli bulunurken, en geç 60 gün içerisinde kadro atamaları yapılacağı belirtilen yeni personelle birlikte bu sayı 127'ye yükselecek.

Sözleşmeli personele kadro yolunu açan  "6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun"un 1 Ağustos 2013 tarihinde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından imzalanmasının ardından bir gün sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesiyle birlikte sözleşmeli personel kurumlarına dilekçe vermeye başladı. Bu kapsamda Çerkezköy Belediyesi'nde çalışan 20 sözleşmeli personelde belediye kadrolarına geçmek için dilekçe verdi. Sözleşmeli personelin yasaya göre 60 gün içerisinde kadro atamalarının yapılacağı belirtildi.

20 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ÇALIŞIYOR
 
Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, yasal düzenlemenin ardından Belediye’nin İmar, Fen, Zabıta Ve Sağlık Birimlerinde çalışan 20 sözleşmeli personelin, kadro için müracaatta bulunduğunu belirtti. Bu ay sonuna kadar müracaat süresinin devam ettiğini hatırlatan "Belediyemizde İmar Müdürlüğü, Fen İşleri, Zabıta Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü'nde çalışan 20 sözleşmeli personelimiz var. Yasanın yürürlüğe girmesinden sonra bu sözleşmeli personellerimizde dilekçe vererek müracaatlarını yaptı. Ay sonuna kadar müracaat süresi devam ediyor. Bu süre içerisinde müracaat edilmiş olması lazım" dedi.
Atamaların personelin durumuna göre yapılacağını söyleyen Başkan Yardımcısı Gökhan İnce, şöyle devam etti: "Kadroya geçmek için müracaat eden sözleşmeli personelin ataması, eğitimi, çalışma süresi ve okul (eğitim) durumuna göre değerlendirilerek 60 gün içerisinde atama yapılacak."
 
MEMUR SAYISI 127'YE YÜKSELECEK
 
Yasa değişikliğiyle birlikte sözleşmeli personelinde kadrolu personel olmasıyla birlikte Çerkezköy Belediyesi'ndeki memur sayısı 107'den 127'ye yükselecek. Hali hazırda 107 memurun Çerkezköy Belediyesi’nde çalıştığını belirten İnce, "Yeni atamalarla birlikte kadrolu memur sayımız 127 olacak" dedi.
 
12 Temmuz 2013 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'na gönderilen 6495 sayılı Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun  kabul edilerek 19 Temmuz'da Cumhurbaşkanlığı'na gönderilmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'de 1 Ağustos tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden gelen yasayı onaylamıştı. Yasa, Cumhurbaşkanı Gül'ün onayından bir gün sonra Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.