info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy de 10 Noktada Orman Yangını

Tekirdağ ın Çerkezköy İlçesi nde Kuşbahçe mevkiinde 10 noktada çıkan yangınlar, güçlükle söndürüldü.

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Kuşbahçe mevkiinde 10 noktada çıkan yangınlar, karadan ve havadan yapılan müdahalelerle güçlükle söndürüldü. Onlarca hektar alanın zarar gördüğü yangınlarda sabotaj ihtimali üzerine duruluyor.

Çerkezköy Kuşbahçe mevkiinde dün akşam saatlerinde farklı noktalarda orman yangını çıktı. Dumanları fark eden bir çobanın ihbarı üzerine olay yerine itfaiye ekipleri sevk edilirken, Çerkezköy İlçe Emniyet Müdürlüğü, Çerkezköy İlçe Jandarma Komutanlığı, Tugay Komutanlığı ve Devlet Demiryolları ekipleri de olay yerine giderek söndürme çalışmalarına destek verdi. 3'üncü Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Hasan Nevzat Taşdeler de söndürme çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Karadan yürütülen söndürme çalışmalarına yangın söndürme helikopterleri de havadan destek verdi. Türk Hava Kurumu'na ait uçaklar da keşif yaparak yangının etkilediği alanı belirlemeye çalıştı. Yapılan kontrollerde 10 noktada çıktığı saptanan yangın, saatler süren çalışmaların ardından söndürüldü. Bölgede 10 hektar alandaki ağaçlar yanarak kül oldu. Yangının farklı noktalara yayılmış olması nedeniyle sabotaj ihtimali üzerinde duruluyor.