info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Temel Atma Töreni Gerçekleştirildi

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Temel Atma Töreni Vali Zübeyir KEMELEK in Katılımı ile Gerçekleştirildi

Şubat ayında Valilik İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği arasında imzalanan protokol ile yapılması planlanan 40 derslik İmam Hatip Lisesi’nin temeli atıldı. Çerkezköy Ambardere’de yapılacak İmam Hatip Lisesi  2013-2014 Eğitim Öğretim Yılı’nda öğrenci kabul etmeye başlayacak.

Vali Zübeyir KEMELEK yaptığı konuşmasında;Meslek liseleriyle düz liselerin oran bakımından Çerkezköy’ün Tekirdağ’daki en yakın yer olduğunu söyledi “Meslek liselerinin oranı yüzde 65 düz liselerin oranının da yüzde 35 olması gerekiyor. Çerkezköy bu konuda şanslı. Sanayi şehri olması nedeniyle meslek liselerine ağırlık verilmiş. Çerkezköy’de meslek lisesi oranı yüzde 46 düz lise oranı ise yüzde 54 şeklinde. Bunu pekiştireceğiz.”dedi., “Milli geliri kişi başına ne kadar artırırsanız artırın eğer örf, adet ve kültürünüze bağlı değilseniz bir toplum ayakta kalamaz. Kendi kimliğinden utanan, milletinden utanan bir toplum hayal etmiyoruz. Şu anda İlimizde 136 derslik meslek lisesi inşaatı devam ediyor. 16 derslikde denizcilik lisesi için yakında ihale yapacağız. Sanırım bunlar önümüzdeki yıl eğitim ve öğretime başlar. Bugün burada yapılacak meslek lisesi için Milli Eğitim’in en prestijli projesi seçildi. Çerkezköy çok güzel bir okula kavuşacak. Çerkezköy ve Çorlu’da hayırseverlerin çok katkısını görüyoruz. Çerkezköy’de ayrıca belediye başkanlarımızın, belde belediye başkanlarımızında katkısı büyük. Kimisi bizim yaptığımız okullara katkıda bulunuyor. Kimisi de kendi yapıp veriyor. Böyle ortamda okul yapmak zevkli. Bu okula emeği geçen herkese teşekkür ediyorum”dedi.

Konuşmaların ardından Çerkezköy Müftüsü Mahmut Emin’in duası eşliğinde İmam Hatip Lisesi için kurban kesildi. Müftü Mahmut EMİN, bir hayırseverin verdiği altın ile getirdiği zemzemin İmam Hatip Lisesi’nin temeline koyulmasını istedi. Müftü Emin, altının zenginlik getirmesi için temele koyulduğunu açıkladı. İnşaat işçilerine verilen zemzem ve altın temele dökülen ilk harcın içerisine karıştırıldı. Duaların edilip kurban kesilmesinin ardından protokol üyeleri hep birlikte beton mikserinin butonuna basarak, Çerkezköy İmam Hatip Lisesi’nin temeline ilk harcı koydu.

Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Temel Atma Töreni’ne Tekirdağ Vali Zübeyir KEMELEK,Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin AKBULUT, Çerkezköy Kaymakamı Ayhan Bayhan, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem,İl Milli Eğitim Müdürü Halis İŞLER,İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz  sivil toplum örgütü temsilcileri,Çerkezköy İmam Hatip Lisesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.