info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy- İstanbul tren seferleri başladı

DDY selde bozulan yolların onarımını tamamladı.

Eylül Ayı başında yağan aşırı sağanak yağışlardan sonra Trakya yı felç eden sel, Çerkezköy ile İstanbul arasındaki, DDY raylarınıda bozmuş ve tren seferlerininde iptal edilmesine neden olmuştu.

Selden sonra hemen çalışmalara başlayan DDY bozulan yolun büyük bir bölümünü onardı ve 29 Eylül Salı günü itibariyle Çerkezköy-İstanbul Tren seferleri yeniden başladı.

Eylül ayı başında Trakya yı felç eden aşırı sağanak yağışlar nedeniyle meydana gelen selin, Çatalca- Kurfalı arasında yaklaşık 30 kilometrelik rayların da tahrip etmesi nedeniyle iptal edilen Çerkezköy-İstanbul tren seferleri Salı günü yeniden başladı. Bir yandan çalışmaların devam ettiğini belirten Gar yetkilileri, İstanbul-Çerkezköy arasında seferlerin, kısmı tehirlerle de olsa devam edeceğini dile getirdi.

Bu arada, Çerkezköy-Edirne arasındaki tren seferleri de 6 ay aradan sonra yeniden başladı.

TREN SEFERLERİ 29 EYLÜL SALI GÜNÜ BAŞLADI

Selden DDY raylarının bozulması nedeniyle 8 Eylül den itibaren iptal edilen Çerkezköy-İstanbul Tren seferleri Salı günü (29 Eylül de) yeniden başladı. TCDD yetkililerinden edinilen bilgiye göre; Çatalca-Kurfalı arasında raylarda oluşan derin hasarlar, büyük oranda tamir edilerek, altyapı yeniden güçlendirildi. Çalışmalar kısmen devam ederken, tren seferleri de 29 Eylül Salı günü itibariyle yeniden başladı. Çalışmalar nedeniyle Salı günü saat 10.55 te Çerkezköy Garı na varması gereken tren, saat 12.45 te Çerkezköy e gelebildi.

ELEKTRİKLİ HATLAR KESİK OLMASI NEDENİYLE DİZEL LOKOMOTİFLER DEVREDE

Yolcuların mağduriyet yaşamaması için, çalışmalar tamamen sonlanmadan seferlerin başladığını da dile getiren yetkililer, elektrik hatlarının kesik olduğu Çatalca-Kabakça İstasyonları arasında da, dizel lokomotiflerin devreye sokulduğunu belirttiler. Alınan bilgilere göre; Kabakça-Edirne arasında kalan hatta ise, trenler enerjisini normal hattan alabiliyor. Kısa bir süre içinde çalışmaların tamamlanması ile birlikte, seferlerdeki gecikmeler de, ortadan kalkmış olacağı belirtildi.

SELDEN RAYLAR HAVADA KALMIŞTI

Tren seferleri ve yoldaki tahribata ilişkin görüştüğümüz TCDD 1. Bölge Başmüdürü Üzeyir Ülker, kısa bir süre önce gazetemize yaptığı açıklamada selin Çerkezköy-Çatalca arasındaki demiryolu hattına büyük zarar verdiğini belirterek,"Selin vurduğu yerlerde, demiryolu platformunun altı 3-4 metre kadar oyulmuş. Raylar havada öylece duruyor. Özellikle Çatalca-Kabakça arasında hasarın boyutu oldukça büyük. Sel dindikten hemen sonra, biz de yol tamiratlarına başladık. Ekim Ayı nın başında, seferlerin yeniden başlamasını planlıyoruz" demişti.

ÇERKEZKÖY-EDİRNE SEFERLERİ DE BAŞLADI

Çerkezköy-Edirne arasında seferler yeniden başladı.Çerkezköy-Edirne arasında yolcu taşıyan 81731 No lu tren de, 6 ay aradan sonra yeniden önceki gün seferlerine başladı. Pehlivanköy-Edirne arasındaki yol yenilenmesi nedeniyle seferden kaldırılan trenin yeniden seferlere başlaması en fazla öğrencileri sevindirdi.

Gar yetkililerinden bu konuda da edinilen bilgiye göre; Çerkezköy-Edirne arasında normal ulaşım bedeli tam bilet için 8.3 TL, indirimli bilet 6.75 TL, Çerkezköy-Uzunköprü arasında tam bilet 7.5 TL, indirimli bilet 6 TL, Çerkezköy-Sirkeci arasında tam bilet 5.75 TL, indirimli bilet 4.50 TL den satılıyor.