info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy TSO Meclisi Toplandı

Tekirdağ’ın Çerkezköy ilçesi Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda ekmeğin 1 TL olması kararlaştırıldı.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Mart Ayı Olağan Meclis Toplantısı, meclis üyelerinin katılımı ile gerçekleştirildi. Toplantının başında Türkiye Odalar Borsalar Birliği çalışanları Volkan Tufan, Şehnaz Nalbant ve Sema Kaymak akreditasyon sistemi hakkında bilgiler verdi. Türkiye’de 152 borsanın akreditasyon sistemini kullandığını kaydeden Volkan Tufan, “Bu sistem odalara beş yıldızlı hizmet sunmaktadır. TOBB 365 odanın bu sisteme geçişini istemektedir. Dünyada Kıta Avrupası Oda Sistemi ve Anglo Sakson Oda sistemi yer almaktadır. Kıta Avrupası Oda Sistemi’nde üyelik zorunludur. Bunu Almanya, Avusturya, Fransa, Hollanda, İtalya, Japonya ve Yunanistan kullanmaktadır. Anglo Sakson Oda Sistemi’nde üyelik gönüllüdür. Amerika, İngiltere ve eski sömürgelerinden bazıları bu sistemi kullanmaktadır. TOBB olarak bu sisteme 2001 yılında başladık” diye konuştu. 
 
Yapılan bilgilendirmenin ardından ÇTSO Meclis Toplantısı’na geçildi. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından gündemin ikinci maddesi olan meclis başkan yardımcısı seçimi yapıldı. Meclis Başkan Yardımcısı Gürel Kızılto’nun şirketindeki görevinden ayrılması nedeniyle Çetin Grup’tan Yasin Durak meclise dahil edildi. Meclis Başkan Yardımcılığı için Meclis Başkanı Taha Ülker üyelere Mehmet Aksoy’u önerdi. Gizli oy açık tasnif usulü ile yapılan seçim sonucuna göre 23 oy alan Mehmet Aksoy Meclis Başkan Yardımcısı seçildi. 
Gündemin üçüncü maddesinde ise Şubat ayı gelir-gider cetvelleri, banka cetveli ve mizanın görüşülmesine geçildi. Şubat ayı gelirinin 108 bin 714,87 TL, giderinin ise 142 bin 010,36 TL olduğu belirtilirken kasa mevcudunun 349,47 TL, Banka mevcudunun 1 milyon 428 bin 529,29 TL mizanın borç ve alacak bakiyelerinin ise 6 milyon 431 bin 309,04 TL olduğu muhasebe kayıtlarının düzgün ve gerçeğe uygun tutulduğu ifade edildi. Toplantıda 2014 yılı Şubat ayı mizanın denkliği görüldüğü, gelir ve gider cetvellerinin, kasa, banka cetvellerinin ve mizanının kayıtlara uygun olduğu oy birliği ile kabul edildi. 
Bir sonraki gündem maddesinde ise oda adına çıkarılacak derginin yayın kurulu için bir meclis üyesinin görevlendirilmesi konusu görüşüldü. Konuyla ilgili ÇTSO Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kozuva meclis üyesi Mehmet Danyeli’nin halk ile iç içe olduğunu ve işlerinden dolayı bu görevi yürütebileceğini kaydetti. Süleyman Kozuva’nın bu önerisi de meclis tarafından oy birliği ile kabul edildi. 
Gündemin 5’inci maddesinde ise ekmek, simit, poğaça ve açma birim fiyatları görüşüldü. Konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi veren Genel Sekreter Hakan Gel, “Çerkezköy Unlu Mamuller Derneği, son dönemde un ve unlu mamuller girdilerine gelen yüzde 35 oranında zamlar nedeniyle ekmek, simit, poğaça ve açma fiyatlarının yeniden belirlenmesini istedi. 1. Meslek Komitesi 6 Aralık’ta 250 gram ekmeğin 1 TL, 90 gram simidin 1 TL, 70 gram poğaçanın 75 kuruş, 60 gram açmanın ise 75 kuruş olmasını talep etmiştir. Maliyet 2012-2014 yılları arasında yüzde 34.63 oranında artmıştır. 2 yıl önce 250 gram ekmek 50 kuruş iken şimdi ise 67 kuruşa mal oluyor” diye konuştu. 
Konuyla ilgili açıklama yapan Meclis üyesi ve Çerkezköy Fırıncılar Derneği Başkanı Mehmet Sait Erdem “Bu fiyatların belirlenmesinin ardından merdiven altı üretimlerde denetlenmiş olacak. Daha önce denetimlerde başıboşluk vardı. Son dönemlerde gelen zamlar ile birlikte maliyetlerde artıyor” dedi. 
 
Daha önceki yıllarda simit, poğaça ve açmanın fiyatlarının olmadığını kaydeden Kozuva, “Zabıta ekipleri 1. Meslek Komitesi’ne teklif yaptı. Fiyat belirlensin ve herkes bu paraya satsın. Bu fiyatların belirlenmesinin ardından bu fiyatların üzerinde kimse satış yapamayacak” ifadelerini kaydetti.
 
İlgili gündem maddesi de 15 Nisan tarihinden geçerli olmak üzere oy birliği ile kabul edildi. Gündemin altıncı maddesinde ise odada yapılan inşaat ve düzenlemeleri görüşülürken, ilgili gündem maddesi de oy birliği ile kabul edildi. Toplantısı dilek ve temennilerin ardından sona erdi.