info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çerkezköy’de Uğur Işılak Rüzgarı Esti

Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından geleneksel hale getirilen ve bu yıl 12.’si düzenlenen Yaz Şenlikleri önceki akşam Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

BU YIL 12.’Sİ DÜZENLENDİ
 
Saat 20.30’da Amfi Tiyatro’da düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Gecenin açılış konuşmasını yapan Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Dursun Yıldız “Birlik ve beraberlik gecemize hoş geldiniz. Desteklerini bizlerden esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e ve sponsorlarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.
 
BİR ARADA OLMANIN GURURUNU YAŞIYORUZ
 
Programa Samsun’dan katılan Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis de Çerkezköy ve Kapaklı’da yaşayan Vezirköprülüler ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek “Sizlerle bu gece burada olmanın gururunu yaşıyorum.Çerkezköy, Kapaklı, Saray ve Çorlu’daki hemşerilerimiz ile bir araya geldik. Vezirköprü Derneklerinin yapmış oldukları etkinliklere katılmaya çalışıyoruz. Katıldığımız zaman da çok mutlu oluyoruz. Birlikteliğimiz bizlere her zaman güç veriyor” dedi. 
 
GELENEKLERİ GURBETTE YAŞATIYORUZ
 
AK Parti Kapaklı Belediye Başkan Aday Adayı İrfan Demir de, Samsun Vezirköprülüler Derneği’nin örf, adet, gelenek ve görenekleri gurbette yaşatmak amacıyla kurulduğunu ifade etti. 12 yıldır derneğin başarılı bir şekilde çalışmalarına devam ettiğini söyleyen Demir, “Samsun Vezirköprülüler Sosyal Kültür ve Dayanışma Derneği bu yıl Türkiye’nin en önemli sanatçılarından birisini sizlerle buluşturacak. Bu gecenin yapılmasında maddi ve manevi desteğini esirgemeyen Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.
 
İŞBİRLİĞİMİZ VE KATKILARIMIZ DEVAM EDECEK
 
Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem de, “Bu gece sizlerle birlikte olup güzelliği sizlerle görelim ve kucaklaşalım istedik. Belediye olarak bu gecede ufak da olsa katkıda bulunduğumuz için mutluyuz. Bundan sonra da bu işbirliği ve katkılar devam edecek. En kötü günümüz böyle olsun” ifadesini kullandı. Konuşmaların ardından dernek adına Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis tarafından Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem’e plaket takdim edildi.
 
 
VE UĞUR IŞILAK SAHNEDE
 
Programda ayrıca derneğe katkı amaçlı Vezirköprüspor’un formaları da satışa çıkarıldı. Gecenin sonunda kendine has tarzıyla uzun yıllardır şarkılarında Anadolu temasını işleyen Uğur Işılak alkışlar eşliğinde sahneye çıktı. “Dokunma bana” şarkısı ile konserine başlayan Işılak, “Gözyaşım kurudu akmıyor” şarkısı ile konserini sürdürürken, dinleyiciler de hepbir ağızdan şarkılara eşlik etti.
 
ÇERKEZKÖY UĞUR IŞILAK İLE MÜZİĞE DOYDU
 
Necip Fazıl Kısakürek’in “Sakarya” ve milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un “Zulmü Alkışlayamam”  adlı şiirlerine yaptığı besteyi seslendiren Işılak, dinleyicilere duygulu anlar da yaşattı. Programın devamında “Tek Seni Sevdim”, “Efendim”, “Can kurban bu topraklara” şarkılarını seslendiren Işılak’a eşlik eden gençler ise unutulmaz bir gece yaşadılar.
 
CAN KURBAN BU TOPRAKLARA
 
“Can kurban bu topraklara” türküsünü seslendiren Işılak, vatan sevgisi ile ilgili de şunları söyledi. “Vatan dendiği zaman insanın aklına bir toprak parçası gelmiyor. Vatan dediğimiz zaman sadece coğrafyadan, ülkeden bahsetmiyoruz. Avrupa’da vatan kelimesinin anlamı yoktur. Vatan kelimesinin yerine yurt, ülke kelimelerini kullanırlar. Vatan kavramı bizim milletimize özgü bir sözdür. Vatan içine birçok değeri koyduğu için mukaddes bir varlıktır. Vatan denince kan, şehit gelir, vatan denince din ve iman vardır. Kısaca vatan her şeyi ifade ediyor”
 
HAYDİ ANADOLU
 
Işılak  “Aslımızı soran sorsun”, “Her şey Memleket için” şarkıları ile konserine devam etti. Konserin sonunda dernek tarafından sanatçı Uğur Işılak’a çiçek takdim edilirken, Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay’a daVezirköprü’yü temsil eden semaver hediye edildi. Çiçek takdiminin ardından Işılak, “Haydi Anadolu” şarkısını seslendirerek sahneden ayrıldı. Konseri ilgiyle izleyen ve zaman zaman şarkılara da eşlik eden Çerkezköylüler, konserin sonunda Uğur Işılak’ı uzun süre alkışladı.
 
KATILIM YOĞUN OLDU
 
Düzenlenen programa Çerkezköy Kaymakamı Metin Kubilay, Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, Çerkezköy Belediye Başkanı Ali Ertem, Vezirköprü Belediye Başkanı Sadık Edis, Kızılpınar Belediye Başkanı Faruk Korkmaz, AK Parti Çerkezköy İlçe Başkanı Alaettin Demirbağ, Çerkezköy Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Gökhan İnce, AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nuran Yeşil, AK Parti Belediye Meclis Üyeleri Mikail Ünlü ve Habip Bilgin, Türk Metal Sendikası Çerkezköy Şube Başkanı Murat Koçak, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Hamdi Zenginal, AK Parti İl Yönetim Kurulu üyesi Sait Yazı, Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Akın, dernek başkanları, İstanbul ve Trakya’da bulunan Vezirköprülüler Derneği yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.