info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çevreci İşçiler Hukuk Mücadelesini Kazandı

Doğalgaz santrali çalışanlarının başlattığı ve 4 yıldır süren hukuk savaşında son noktaya gelindi.

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Hamitabat köyünde bulunan doğalgaz santralinde usta yardımcısı olarak çalışan İsmail Akkoç ve Şaban Kızıltan, arıtmada kullanılan kimyasal maddelerin sisteme uygun olmadığını iddia ederek başlattıkları hukuk savaşını kazandı. 4 yıldan beri süren dava sonucu santralde görevli iki sorumlu ceza alarak mahkûm edildi. 
 
REÇİNELER SİSTEME UYGUN DEĞİL
 
2009 yılında aynı şirkette usta olarak çalışan İsmail Akkoç ve Şaban Kızıltan'ın arıtma işleminde kullanılan reçinelerin sisteme uygun olmadığını, fazla kimyasal kullanıldığı için kamu zararı oluşturduğunu, ayrıca sistemden arıtılmadan çevreye bırakılan atığın çevreyi kirlettiğini düşünerek, durumun araştırılması gerektiğini firmaya dilekçeyle bildirerek başlattıkları süreç nihayet tamamlandı. Soruşturulan iddialar haklı bulundu. Yapılan araştırmalar ve 4 yıldan bu yana süren soruşturmada, ihmali bulunan yetkililer 5'er ay ceza aldı.
 
 
 
FİRMA HATA ÜSTÜNE HATA YAPTI
 
Akkoç, genel müdürlüğün olayı araştırmanın yerine hem kendisine hem de arkadaşı Şaban Kızıltan’a ceza vererek birimlerinde değişiklik ve maaşlarında düşüş yaptığını öne sürerek, “Genel müdürlüğümüze dilekçe ile olayın araştırılmasını istedik. Fakat genel müdürlüğümüz olayı araştırmak yerine bizlere ceza vererek hem birimimizi değiştirdi hem de maaşlarımızda düşüş yaptı. Bizler de Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek suç duyurusunda bulunduk. Aynı dosyayı Cumhurbaşkanlığı'na, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'na ve jandarmaya da gönderdik. Bunun üzerine soruşturma açıldı“ ifadelerini kaydetti.