info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4049
Dolar Satış
:
32.4632
Euro Alış
:
34.4266
Euro Satış
:
34.4887
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çocuk İstismarcıları Tekirdağ`da Cirit Atıyor

Yıllar önce Tekirdağ’ın ilçelerinde başta Suriyeli mülteciler olmak üzere, birçok çocuğu dilendiren bazı çeteleri gündeme getirmiştik.

Yapılan inceleme ve soruşturma sonrası, bu çocukların bir kadınla beraber reşit olmayan küçük çocukların lüks siyah minibüslerle organize çeteler tarafından şehir ana caddelerine ve otoyol kavşaklarına bırakıldığı, görgü tanıkları tarafından beyan edilmişti. Dönemin Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan bu çocuk istismarcıları haberimize duyarlılık göstererek hem polis ve jandarma hem de aile ve sosyal hizmetler müdürlüğünce gerekli soruşturmayı, müdahaleyi yapmış, yıl sonu değerlendirme toplantısında haber merkezi muhabirimiz Murat Ürtekin’e ve haber merkezimize teşekkür etmişti.

YAKLAŞIK 2 YIL ARADAN SONRA, ÇOCUK İSTİSMARCILARI YİNE PİYASADA CİRİT ATMAYA BAŞLADI.

Okulda veya evde bakım altında olması gereken küçücük çocuklar, ana caddelerde, otoyol kavşaklarında dilendiriliyor. YENİ TREND DİLENCİLİK Yeni bir usul geliştiren dilenciler, çocukların ellerine birer selpak mendil veya küçük su şişeleri yoluyla dilendirirken, çoğu çocukları duygu sömürüsü olarak kullanıyor ve bunu gören insanlar dayanamayarak para veriyor.

VATANDAŞLAR SORUYOR; “YETKİLİLER GÖRMÜYOR MU?

Çorlu girişinden Çerkezköy istikametine dönen kavşakta, Marmaracık girişindeki kavşakta, Süleymanpaşa’dan Çorlu’ya giderken Çorlu-Marmara Ereğlisi kavşağında, sahil ışıklar bölgesinde hatta yeni Valilik binası çaprazında, tarım il müdürlüğüne giden kavşakta bunları görmek mümkün. Bu kadar çok ve şehirler arası güzergâh üzerinde bulunan bu çocuk istismarcılarını, yetkililerin fark etmiş olması gerektiğini söyleyen vatandaşlar hem çocuk istismarından hem de bu kişilerin bir trafik kazası sonucu can kaybına neden olacağından endişe duyuyorlar. Eski Tekirdağ Valisi Mehmet Ceylan gibi Vali Aziz Yıldırım’ın da aynı duyarlılığı göstererek son vermesi bekleniyor.

Kaynak : Murat Ürtekin