info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Anız Yangını Rekoru Kırdı

Çorlu da 2009 yaz mevsimi boyunca meydana gelen anız yangınlarındaki artış, son 5 yılın adeta rekoru kırıldı şeklinde nitelendiriliyor.

Çorlu da 2009 yaz mevsimi boyunca meydana gelen anız ve kuru ot yangınlarındaki artışın sebebi olarak, vatandaşların ilgisizliğinden kaynaklandığı belirtiliyor. Emlak konutları arkasında hemen hemen her gün meydana gelen yangın vakası, itfaiye ekiplerini adeta bıktırdı. Kuru ot ve anızların duyarsız vatandaşlar tarafından yakılması nedeniyle itfaiye ekipleri, sürekli aynı bölgede yangın çıkmasına bir anlam veremediklerini vurguladı.
Çorlu nun belirli noktalarında sürekli olarak aynı yangınların meydana geldiğini belirten Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürü Faruk Yücel; "Bu sene sık sık aynı bölgelerde kuru ot ve anız yangınları ile karşılaştık. Emlak konutları arkası ile cevizlik diye tabir edilen yerde her gün yangın vakası olayı meydana geldi. 1 hafta içinde 43 anız yangını ve kuru ot yangını olayı yaşandı. Sadece 2 gün içerisinde 15 vaka meydana geldi. Vatandaşlarımızın daha dikkatli olmasını rica ediyoruz. Son yıllarda meydana gelen vaka olayı sıralaması yaparsak, bu sene en fazla vaka meydana geldi. 8 aya kadar 582 yangın olayına müdahale ettik. Kuru otların ve anızların bulunduğu bölgelerde vatandaşların piknik yaparken ve sigara içerken dikkat etmesini istiyoruz" dedi.
İstatistiki verilerek göre, Çorlu da son 5 yılda meydana gelen yangın olayları arasında 2009 yılında yaşanan artış göze çarpıyor. Böylelikle son 5 yıl içerisinde Anız yangını rekoru 2009 yılında yaşanmış oldu.
Öte yandan itfaiye yetkilileri, mevsim sıcaklıklarının normale düşmesi nedeniyle anız yangınlarının kendi kendine meydana gelmeyeceğini, çıkan yangınların vatandaşların duyarsızlığı nedeniyle meydana gelebileceğini vurguladılar.