info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne İtfaiye Eri Alım Sınavı Yapıldı

Çorlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğüne alınacak itfaiye eri kadrosu için müracaat eden 34 aday arasında sözlü ve bedensel yeterlilik sınavları yapıldı.

İtfaiye eri alımıyla ilgili duyurunun yapılmasından sonra Yazı İşleri Müdürlüğü ne yapılan müracaatlar sonrasında sınav komisyonu tarafından değerlendirilerek 2008-KPSS sınavı puanına göre en yüksek puandan başlamak suretiyle, sözlü ve bedensel yeterlilik sınavlarına girmeye hak kazanan adaylar belirlendi.

Üniversite kontenjanı için 6, yüksekokul ve lise kontenjanlarına 15 er kişi olmak üzere 36 aday sınava davet edilirken, 2 aday sınava katılmazken 34 aday sözlü ve bedensel yeterlilik sınavlarından geçti.

Sözlü sınavda adaylara Türkiye Cumhuriyeti Anayasası, Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu, Mahalli İdarelerle İlgili Temel Mevzuatı yla ilgili sorular soruldu. Daha sonra Belediye İtfaiye Yönetmeliğinin 16.maddesinin 5.bendi gereği dayanıklılık testi uygulandı.

Sınavı kazanan adayların isimleri 14 Eylül 2009 Pazartesi günü Çorlu Belediyesi nin (www.corlu-bld.gov.tr) internet sitesinde duyurulacağı açıklandı.