info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Belediyesi nden Sosyal Belediyecilik Örneği

Sosyal Belediyeciliğin son versiyonunu hayata geçirmeye hazırlanan Çorlu Belediyesi, 2. el giysi mağazası açmak için gün sayıyor.

Çorlu Belediyesinin Tekirdağ yolu üzerindeki Kültür İşleri Müdürlüğü bünyesinde açılacak olan 2.el giysi mağazasında Çorlu’daki ihtiyaç sahibi vatandaşlara ücretsiz giyecek yardımı yapılacak. Yaklaşan Ramazan bayramı öncesinde açılması planlanan 2. El giysi mağazasından giyinecek ihtiyaç sahibi Çorlu’lu vatandaşlar, Ramazan bayramında yüzleri gülecek. 
 
Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşlerden sorumlu Başkan Yardımcısı Kemalettin Avcı, uygulamayı hayata geçirdiklerini ifade ederek, “Çorlu Belediyesi Kültür ve Sosyal İşleri müdürlüğü olarak 2 ay önce böyle bir düşünce oluştu ve hayata geçirdik, İhtiyaç fazlası 2.el giysisi olanlar bu eşyaları bize getirdiğinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtacağız, buradaki sloganımız sizin fazlanız bizim ihtiyacımız olabilir” dedi.
 
Vatandaşlaırn evlerindeki kullanılmayan eşyaları kabul edeceklerini dile getiren Avcı, “Evinde fazla giysisi bulunan vatandaşlarımız ister; Tekirdağ yolundaki kültür müdürlüğümüze gelerek, İsterse Belediyemiz Zabıta müdürlüğümüze giderek, İsterse Mahalle muhtarına bırakabilir, bize bir şekilde ulaştıktan sonra biz gerekeni yapıyoruz. Bize gelen 2. el giysilerin önce yıkama ve temizlemesini yapıyoruz, daha sonra ayrıştırma yaparak ütüye gönderiyoruz, en son olarak mağazamıza gelerek raflarda yerini alıyor” dedi. 
 
Çorlu Belediyesi tarafından Ramazan bayramı öncesinde açılacak olan 2. El giysi mağazasından Çorlu’da yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların faydalanacağını kaydeden Başkan yardımcısı Kemalettin Avcı; “Çorlu Kaymakamlığı sosyal yardımlaşma vakfı kayıtlarını baz alarak Çorlu’da ihtiyaç sahibi vatandaşları tespit ettik, daha sonra o vatandaşları senede 4 defa buraya davet edeceğiz, tüm aile fertleri burada beğendiği kıyafeti alacak.” diye konuştu.
 
Çorlu Belediyesinin Tekirdağ yolu üzerindeki Evlendirme Dairesi binasının zemin katında 100 m2 kapalı alanda açılan 2. El giysi mağazasında Ayakkabıdan Kravata, Gelinlikten Kemere; kadar her şey bulunuyor. Lüks giysi mağazalarını aratmayacak donanıma sahip olan Çorlu Belediyesi 2. El giysi mağazasında soyunma odalarında giysi denemesi de yapılabilecek. Çocuk, Bayan ve Erkek reyonlarının ayrı ayrı dizayn edildiği mağazada her yaşa göre giysi bulunacak.