info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da, İçme Suyu Pis mi Akıyor ?

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nin Yeşiltepe Mahallesi nde Şebeke Suyunun Pis Aktığını ve Koktuğunu Öne Süren Vatandaşlar, Ellerindeki Bidonlara 2 Kilometre Uzaklıktaki Doğal Kaynak Suyunun Önünde Uzun Kuyruklar Oluşturuyor.

TEKİRDAĞ'ın Çorlu İlçesi'nin Yeşiltepe Mahallesi'nde şebeke suyunun pis aktığını ve koktuğunu öne süren vatandaşlar, ellerindeki bidonlara 2 kilometre uzaklıktaki doğal kaynak suyunun önünde uzun kuyruklar oluşturuyor. Mahalle sakinleri belediyenin gerekli çalışmayı yapmasını isterken Başkan CHP'li Ünal Baysan, "Alınan su numuneleri İstanbul'da laboratuara gönderilerek inceletiyoruz. Gelen sonuca göre hangi kuyuda problem var ise ona tedbirimizi alacağız" dedi.

Çorlu'da yaklaşık 10 bin kişinin yaşadığı Yeşiltepe Mahallesi'ndeki evlerin çeşmelerinden akan şebeke suyunun yaklaşık 20 gündür koyu renkte aktığı ve koktuğu iddia edildi. Bunun üzerine vatandaşlar içme suyu ihtiyacını karşılamak için yüreyerek ya da motosiklet ve bisikletlerle geldikleri 2 kilomtere uzaklıkta bulunan doğal kaynak suyu yılanlı çeşmesinedn sağlamaya çalışıyor. Vatandaşlar bu çeşmeye gelerek bidonlarını dolduruyor ve evlerinin yolunu tutuyor.

Evlerindeki çeşmeden akan suyun pis olduğunu söyleyen mahale sakinlerinden 37 yaşındaki Ümmet Doğan, "Evde akan içme suyu son zamanlarda kötü akıyor ve kokuyor. Bizde bu suyu kullanmadığmız için bu çeşmeden bidonlarla su taşıyoruz" dedi.

Çeşmeden akan şebeke suyunun koktuğunu ve pis olduğunu belirten 63 yaşındaki Ali Kaya ise "Sularımız pis akıyor. Su olmadan evlerde iş yapılmıyor. Bunun içinde devamlı olarak su satın alıyoruz. Ancak buda çözüm olmuyor. Mahallede bir çok insan gibi bende evimden uzaktaki çeşmeye gelerek buradan bidonlara su dolduruyorum. Yetkililerin buna bir çözüm bulmasını istiyoruz" dedi.

Çorlu Sağlık Grup Başkanlığı ise konu ile ilgili olarak ilçe genelinde kendilerine gelen ihbarları değerlendirdiklerini ve su numunelerinin alınarak incelendiğini söyledi.

İlçede bazı bölgelerde içme suyunda problemler olduğunu belirten Çorlu Belediye Başkanı CHP'li Ünal Baysan, "İlçemizin içme suyu ihtiyacını 30 kuyudan sağlıyoruz. Son zamanlarda belediyemize içme suları ile ilgili olarak şikayetler geliyor. Suların pis akması ve koku gelmesi nedeniyle bugüne kadar 3 bine yakın kazı yapıldı.Yapılan tamirler ile birlikte suların kesilmesiyle borulardaki tortular arızanın giderilmesi sonucu tekrar suyun şebekeye verilmesiyle bir süre musluklardan bulanık ve kokan bir su akmaktadır. Suyun kirli akmasının nedeni su şebekesinin eski olmasından dolayıdır.Bunun tedbirini alarak en yoğun şikayetlerin geldiği bölgelere tahliye vanaları koyarak kirli suyu şebeke dışına veriyoruz. Bununla birlikte ise su kuyularına sürekli olarak ilaçlama ve kılorlama yapılmaktadır.Sürekli olarak alınan su numuneleri ise İstanbul'da laboratuara gönderilerek inceletiyoruz. Gelen sonuca göre ise hangi kuyuda problem var ise ona tedbirimizi alacağız" dedi.