info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da Sağanak Yağış Hayatı Felç Etti

Çorlu da kısa süreli sağanak yağmur bazı bölgelerde su baskınları yaşanmasına neden oldu

Çorlu da kısa süreli sağanak yağmur bazı bölgelerde su baskınları yaşanmasına neden oldu. Havuzlar bölgesinde su giderinin tıkanması sonucu 2 apartmanın bodrum katı sular altında kaldı. Tüm eşyaları kullanılmaz hale gelen ev sahibi Zeynep Küçük, sinir krizleri geçirerek hastaneye kaldırıldı.

Çorlu da öğleden sonra başlayan sağanak şekildeki yağmur bazı bölgelerde su taşkınları ve su baskınlarına neden oldu. Çorlu trafiğinde bazı bölgelerde trafik durma noktasına gelirken, cadde ve sokaklar adeta nehre döndü. Sağanak şekilde yağan yağmur bazı bölgelerde şiddetini arttırırken şehrin diğer noktalarında ise hafif şekilde yağış görüldü. Havuzlar Mahallesi Anneler Caddesi üzerinde su giderlerinin tıkanması ve yoğun şekildeki suyu kaldıramaması nedeniyle 2 apartmanda su baskınları yaşandı. Marmara ve Keban apartmanlarının bodrum katları sular altında kalırken, ev sahipleri tüm eşyalarının kullanılamaz hale gelmesi nedeniyle sinir krizleri geçirdiler.

Havuzlar Mahallesi Anneler Caddesi, sokaklardan gelen akıntılar nedeniyle adeta göle döndü. Apartman sakinleri polis ve belediye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen polis ve belediye ekipleri vatandaşları sakinleştirmeye çalıştı. Çorlu Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve İtfaiye Müdürlüğü ekipleri kısa sürede olay yerine gelirken polis ekipleri de herhangi bir olay yaşanmaması için çevrede güvenlik tedbiri aldı. Havuzlar bölgesinin çukurda kalan kısmı olması ve su giderlerinin yeterli olmaması sonucu oluşan su baskını nedeniyle Marmara apartmanı sakinleri yetkililere isyan ettiler. Sokakta oluşan su göletinden taşan sular apartman girişini ve bodrum katını sular altında bıraktı.

Marmara apartmanın bodrum katını basan sular evdeki tüm eşyaları kullanılamaz hale getirdi. Yağmur yağışı esnasında evde bulunmayan ev sahibi Zeynep Küçük, eve geldiğinde sinir krizleri geçirerek ağlamaya başladı. Apartman sakinleri, itfaiye ve belediye ekiplerinin çabasıyla bele kadar su içerisinde kalan bodrum katta zorla içeri girilebildiler. Ev sahibinin verdiği anahtarlarla içeriye girmeye çalışan ekipler, kapıyı açtıkları esnada karşılaştıkları görüntü ile şok oldular. Evin içerisinde yaklaşık yarım metre civarında biriken su nedeniyle tüm eşyalar kullanılamaz hale gelirken, ev sahibinin komşuları tarafından bazı eşyalar dışarıya çıkartılarak kurtarılmaya çalışıldı.

EVDEKİ ÇEKYATLAR SUDA YÜZÜYOR

Ev içerisinde bulunan ve tamamen kullanılamaz hale gelen eşyalardan bazılarını apartman sakinleri kurtarmaya çalıştılar. Hem eşyaları kurtarmaya çalışıp hem de ev sahibini teskin etmeye çalışan apartman sakinleri aynı zamanda da yetkililere tepki gösterdiler. Ev içerisinde bulunan tüm eşyalar kullanılamaz hale gelirken, çekyatlar, televizyonlar ve yataklar evin içerisine yaklaşık yarım metre ile bir metre arasında dolan suyun üzerinde yüzmeleri dikkat çekti. Aynı yerde yan yana bulunan bir diğer apartman Keban apartmanı bodrum katında da su baskını meydana gelirken ev içerisindeki eşyalar sular altında kaldı. Ali Hatipoğlu na ait ev içerisinde de su baskını nedeniyle eşyalar kullanılamaz hale geldi. Eşyalarının zarar gördüğünü söyleyen Hatipoğlu; "Yoğun yağmur sonrası her zaman böyle oluyor. Eşyalarımız yine zarar gördü, halılar, çekyatlar ve yataklar sular içinde kaldı. Bu sorunumuza çözüm bulmalarını istiyoruz. Yağmur suları burada birikiyor, bu sular da evlerimizi basıyor" dedi.

SİNİR KRİZİ GEÇİREN EV SAHİBİ HASTANEYE KALDIRILDI

Marmara apartmanının bodrum katında yaşayan Ramazan Küçük e ait evde yaşanan su baskınını, komşularının telefonla haber vermesi sonucu öğrenen Zeynep Küçük, eve geldiğinde gördüğü manzara karşısında gözyaşlarına hakim olamadı. Komşuları tarafından yatıştırılmaya çalışan ve telkin edilen Küçük, evdeki tüm eşyalarının kullanılamaz hale geldiğini görünce sinir krizleri geçirdi. 2 oğlu tarafından sakinleştirilmeye çalışan ve eşyalarının suların üstünde yüzdüğünü gören Zeynep Küçük yetkilere isyan etti. Her yağmur sonrası evlerini su bastığını dile getiren Küçük; "Bıktık artık, bıktık. Su baskınından bıktık. Belediyenin buna bir çözüm üretmesi lazım, biz söyleye söyleye dilimizde tüy bitti. Bütün mobilyalarım, eşyalarım zarar gördü. Kim bana yardım edecek, kim zararımı karşılayacak. Eşyalarımız mahvoldu, biz nerede kalacağız, nerede yaşayacağız?" diyerek tepki gösterdi.

Su baskınının meydana geldiği yere gelen Çorlu Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt, yapılan çalışmaları yerinde inceleyerek ekipleri koordine etti. Eşyalarının zarar görmesi nedeniyle Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Sarıkurt a sorununu dile getiren ev sahibi Zeynep Küçük, gözyaşları içerisinde kaldı. Çorlu Belediyesi nin tüm ekiplerini seferber ettiklerini söyleyen Başkan Yardımcısı Sarıkurt; "Belediye olarak ihbarı alır almaz olay yerine geldik ve çalışmalara başladık. Çorlu Belediyesi olarak yardım elimizi uzattık. Buradaki sorunun çözülmesi için de yağmur yağmadan önce çalışmalara başlamıştık. Kanalizasyon ve su giderleri için ihale yapıldı ve pazartesi günü çalışmalara başlanacak. Ayrıca eşyaları zarar gören ve evi zarar gören vatandaşlarımızın konaklaması için de belediye olarak çalışma başlattık, elimizden geleni yapıyoruz" şeklinde konuştu.

(SC-AS-EA-Y)