info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu da teröre lanet yağdı

Hak ve Eşitlikler Partisi (HEPAR) İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen Şehitlere Saygı, Teröre Lanet yürüyüşü Çorlu Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi arkasından başladı.

Ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar atarak yürüyen yaklaşık bin kişi Kumyol Caddesi ve Aslan Sokak tan geçerek Atatürk Meydanı na geldi.

Ellerinde şehitlerinin resimleri ile kortejin başını çeken şehit anneleri görenleri duygulandırdı. Atatürk Meydanı ndaki anıt önüne gelindiğinde saygı duruşunda bulunup, İstiklal Marşı nı okuyan gruba ev ve iş yerlerinin balkonlarındaki vatandaşlar alkışlarla sürücüler de klaksonları ile destek verdi.

Atatürk Meydanı nda kısa bir konuşma yapan HEPAR Çorlu İlçe Başkanı Hakan Demirkılıç, "İpleri batıda olan Türkiye de ki tahta oyuncaklar tarafından 30 yıldır sürdürülen bölücü faaliyetler hala devam etmektedir. Eşkıya başı artık sayın olmuş, PKK nın siyasi amaçları ise "Kürt Açılımı" haline gelmiştir. Buna rağmen Türk milleti hala "Bütün ülke uçurumun kenarındaydı, ömrümüz pahasına onu kurtardık. Burada yatıyoruz şimdi" diyen şehitlerini rahmetle anmakta ruhları şad olsun diye haykırmaktadır. Çünkü Türk ulusu vefalı ve kadirşinas bir ulustur. Bir ulusun dayanacağı en son had onurudur" dedi.

Demirkılıç, çocukların geleceği için herkesin aklını ve yüreğini kullanması gerektiğini ifade ederek, "Kötülüğün zafer kazanmasının tek sebebi ise iyi insanların hiçbir şey yapmamasıdır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk Ulusu nun şerefi her şeyimizdir. Sizlerden şehitlerimizi, gazilerimizi ve bu vatanın iyiliği için uğraşanları her zaman hatırlamanızı ve dualarınızı eksik etmemenizi diliyorum" şeklinde konuştu.

Terörle mücadele kapsamında şehit düşen Çorlulu askerlerin isimleri de tek tek okundu. Okunan her bir şehit isminin ardından etkinliğe katılanlar hep bir ağızdan burada diyerek haykırdı. Atatürk anıtı önünde toplanan çocukların andımızı seslendirdikleri etkinlik olaysız biçimde sona erdi.