info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu Gazeteciler Derneği’nden 10 Ocak Kutlaması

Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımlayarak; “Gazetecilere yıpranma hakkının tanındığı ve çalışma koşullarının iyileştirildiği tarih olan ve 10 Ocak 1961 yılından bu yana da kutlanan “10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü” zor şartlar altında görevlerini büyük bir azimle sürdürmeye çalışan meslektaşlarıma kutlu olsun” dedi.

Çorlu Gazeteciler Derneği Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Başkan Levent Silistre, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle bir mesaj yayımladı. Başkan Silistre; “10 Ocak 1961de gazetecilerin çalışma koşullarını iyileştiren, ileri haklar getiren 212 sayılı yasanın yürürlüğe girdiği gündür. O tarihten bu yana da “Çalışan gazeteciler günü ya da bayramı olarak anılıyor. Gazetecilerin zor şartlar altında çalıştığının bir ispatı da o yıllarda Hürriyet gazetesi muhabiri Yüksel Kasapbaşı, foto muhabiri Abidin Behpur ve şoför Yüksel Öztürk Trakya bölgesinde yaşanan kış felaketini haberleştirmek üzere göreve giderken donarak ölmüşlerdir” dedi. 
 
“Gazetecilerimiz En Büyük Takdiri Hak Etmektedir”
 
Başkan Levent Silistre; “Gecesi gündüzü olmayan, her koşulda hor görülen, zor şartlar altında görevlerini sürdürmeye çalışan gazetecilerimiz en büyük takdiri hak etmektedir. Yaptıkları iş ve çalışma koşulları nedeniyle ailelerine dahi zaman ayırmakta zorluk çeken gazeteciler, hem maddi hem de manevi destek alamamaktan şikayet etmektedirler. Yaptıkları haber karşısında tehditlere maruz kalan ve zaman zaman darp edilen gazeteciler kamuoyunun en büyük fikir işçileridir. Çorlu Gazeteciler Derneği üyesi meslektaşlarımızın görevlerini daha iyi yapabilmeleri için daha iyi koşullarda vebir arada olması için yönetim kurulu olarak elimizden gelen her türlü çabayı gösteriyoruz” diye konuştu. 
 
Başkan Silistre; “Daha güzel çalışma koşulları ve daha iyi şartlarda 10 Ocak Çalışan Gazeteciler gününü kutlamak ümidiyle, Çorlu Gazeteciler Derneği üyesi ve tüm meslektaşlarımın Gazeteciler günü kutlu olsun” şeklinde konuştu. 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği Kahvaltıda Buluşuyor 
 
Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla 10 Ocak Cuma günü (bugün) düzenlenecek olan kahvaltıda bir araya gelecek. Programa dernek üyesi gazetecilerin yanı sıra Çorlu protokolü de katılacak. 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla kahvaltı etkinliği düzenleyeceklerini kaydeden Çorlu Gazeteciler Derneği Başkanı Levent Silistre: “Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Emlak Konutları Mevkiinde yer alan Mevlana Pastanesi`nde düzenleyeceğimiz kahvaltıya derneğimizin tüm üyeleri katılacak. Derneğimizin tüm üyelerini bir kez daha programa davet ediyorum” dedi.
 
10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla düzenlenecek olan kahvaltıda Çorlu Gazeteciler Derneği üyeleri, Çorlu protokolü ile bir araya gelecek. Programa Çorlu`dan seçilen Tekirdağ Milletvekilleri, Çorlu ve Ergene Kaymakamları ile Çorlu protokolünün de katılması bekleniyor.