info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu - Halı Sahada İzinsiz Eyleme 28 Gözaltı

Tekirdağ ın Çorlu İlçesi nde, Diyarbakır da Geçen Yıl Çıkan Olaylarda Yaşamını Yitiren Dicle Üniversitesi Öğrencisi Aydın Erdem İçin Halı Sahada Yasa Dışı Gösteri ve Basın Açıklaması Yapan 28 Öğrenci, Polis Ekiplerince Gözaltına Alındı.

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde, Diyarbakır'da geçen yıl çıkan olaylarda yaşamını yitiren Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem için halı sahada yasa dışı gösteri ve basın açıklaması yapan 28 öğrenci, polis ekiplerince gözaltına alındı.

Çorlu'da aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu bir grup, 18.00 sıralarında Muhittin Mahallesi'nde 1 saatliğine futbol oynayamak için kiralıkları halı sahada yasa dışı olarak basın açıklaması ve protesto gösterisi yapmak istedi. Ellerinde döviz ve pankartlarla ölen Aydın Erdem'in katilinin bulunmasını isteyen grup basın açıklamasında, "Geçen yıl Diyarbakır'da yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Aydın Erdem yoldaşı anmak ve onun nezninde oligarşiye ve artan faşist baskıya karşı bir tepki vermek amacıyla sporun bütünleştiriciliğini kullanarak barışa ve onurlu bir yaşama olan özlemimizi dile getirmek için bir araya geldik. Hepimizi biliyoruz ki genç bedenler ölümü hak etmiyor ama şunu da biliyoruz ki faşizm yumruğu altında ezilerek ve sömürülerek yaşamaktansa onurlu bir ölüm daha iyidir. İşte Aydın Erdem yoldaş bunun için öldü yani onurlu bir yaşam mücadelesinde onursuz bir faşist kuklanın kurşunuyla. Bu olay son dönemde özellikle üniversitede düşünen devrimci demokrat öğrencilere yapılan baskı ve zulmün sadece bir örneğidir" denildi.

Grubun dağılmasını isteyen polis ekipleri eylemin yasa dışı ve izinsiz olduğunu söyleyerek gençlerin dağılmasını istedi. Ancak protestolarını sürdüren grup polisin uyarılarını dikkate almadı. Bir süre grubun dağılmasını bekleyen polis ekipleri, grubun dağılmaması üzerine 2911 Sayılı Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet ve yasa dışı örgütü, suçluyu övme suçlarından, aralarında üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 28 kişiyi gözaltına aldı. Gençler tek tek halı sahadan çıkarılarak polis minibüslerine bindirildi.

Halı sahaya gelen BDP Çorlu İlçe Başkanı Mehmet Emin Eşut, basın açıklaması için gelenlerin gözaltına alınmasını doğru bulmadığını söyledi. Polis otobüslerine bindirilen göstericiler ifadeleri alınmak üzere Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.