info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.9586
Dolar Satış
:
33.0180
Euro Alış
:
35.7732
Euro Satış
:
35.8377
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorlu TSO dan üyelere müjde

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi, aidatlarını ödemeyen üyelerin 28 Ağustos a kadar aidatlarını ödemesi durumunda gecikme zammının alınmayacağını belirtti.

Oda aidat borçları gecikme zammı affı ile ilgili açıklama yapan Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Özlem Yemişçi, "Son yıllarda esnaf ve ticaret erbabımızın içine düştüğü ekonomik güçlükler, ülke ekonomisinin bel kemiğini oluşturan küçük ve orta büyüklükteki işletmelerimizin yaşam savaşı vermesine neden oldu. Yerel ekonomileri ayakta tutan, istihdam yaratan esnaf ve ticaret erbabımız son yıllarda yaşanan krizler nedeniyle güçlükler yaşıyor. Yasa gereği odalara ödenmesi gereken aidatlara ilişkin son yıllarda oluşan ödeme güçlüğü, özellikle üyelerimizin belge taleplerinde sıkıntı yaşamalarına neden oluyordu. Zorda kalmış üyelerimizin Oda aidat borçları nedeniyle bankalardan kredi kullanma ya da çeşitli ihalelere katılma hususlarında Odamızdan belge istediklerinde karşılaşılan bu sorun üyelerimiz kadar bizleri de son derece rahatsız ediyordu" dedi.

Yemişçi şöyle devam etti: "28 Şubat 2009 tarih 27155 mükerrer sayılı resmi gazetede yayımlanan, 18 Mayıs 2004 tarihli ve 5174 sayılı TOBB ile Odalar ve Borsalar Kanununa eklenen geçici 16. Madde de; "Üyelerin Oda ve Borsalara, Oda ve Borsaların da Birliğe ödenmiş Aidat Borçlarına ait gecikme zamlarının tamamı ile bu maddenin yürürlüğe girdiği tarihten itibaren altı ay içinde üyelerin Oda ve Borsaların Birliğe olan Aidat Borçlarının tamamının ödenmesi halinde, bu borçlara ait gecikme zamları silinir hükmüne binaen; Üyelerimizin Oda Aidat Borçlarının 28 Şubat ve 28 Ağustos 2009 tarihleri arasında tamamının ödenmesi halinde gecikme zamsız alınacaktır. Yalnız bu af, 2009 yılında Haziran ve Ekim aylarında eşit iki taksitte üyelerden tahsil edilecek aidatları kapsamamaktadır. Aidat borçlarına ait tahakkuk eden faizin affı, kısmen de olsa üyelerimize olumlu katkısı olacak bir uygulamadır. Bu önemli fırsattan 28 Ağustos 2009 tarihine kadar üyelerimizin en üst düzeyde istifade etmelerini bekliyoruz".