info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3271
Dolar Satış
:
32.3854
Euro Alış
:
34.4475
Euro Satış
:
34.5096
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çorluda Beş Oda Başkanından Esnafa Müjde

Esnafımıza Sonuna Kadar Kefiliz, Birlikte Yönetmeye Hazırız

5 Oda Başkanı Projelerini Açıkladı;

Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu öncesi bir araya gelerek yönetime talip olan 5 meslek odası başkanı projelerini de açıklayarak esnafa müjdeleri peş peşe sıraladı. 18 Şubat 2018 Pazar günü Piknik Restoranda düzenlenecek Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurulu öncesi 5 Oda Başkanı projelerini açıklayarak esnafa müjdeler verdi. Çorlu Kahveciler Odası Başkanı Yıldız Filiz, “Çorlu Kahveciler Esnaf Odası Başkanıyım. Türkiye’de tek bayan başkanım ve ikinci dönemim.

Esnaf kefalet demek tüm esnafa kefil olmak demek arkadaşlar. Devletimizin verdiği imkanlar konusunda biz esnafımıza sonuna kadar kefiliz” dedi. Tek adaylı listeden çıktığını kaydeden Filiz, “Esnafımızın güven oyunu alarak buradayız ve esnafımız bize geldiğinde rahatlıkla derdini anlatabiliyor biz de esnafımızın sonuna kadar yanındayız. İpotek aldığımızda kefil almayacağız, esnafımızın yanında olacağız esnafımızı kalkındıracağız” diye konuştu. 5 oda başkanı arasında yer alan Çorlu Pazarcılar Odası Başkanı Enver Şengelir ise, “Kefalet Kooperatifi ortakları, kredi kullananlar seçim günü oraya geldiği zaman tabii mevcut başkan orada olduğu için el kaldırma konusunda tedirginlik yaşıyor el kaldırması lazım kefalet kooperatifleri başkanı şahsi parasını esnafa vermiyor devletin verdiği parayı esnafa veriyor, kefil oluyor esnaf sanatkarlar olarak kapalı oy kullanırsa hür iradesini de kullanır.

Biz sandığa saygılıyız. Oda başkanı olarak sandığa saygılıyız. Bizde tek aday da olsa sandığa gidiliyor odalarda” şeklinde konuştu. Çorlu Berberler ve Kuaförler Odası Başkanı Coşkun Tokgöz de, Biz esnaf arkadaşlarımıza gereksiz mevzuatları ortadan kaldırıp, bunları yarıya indirip, daha rahat kooperatiften kredi kullanmaları amaçlı işlemleri kolaylaştıracağız” dedi. Şimdiki başkanın eşe, dosta kredi verdiğini öğrendiklerini iddia eden S. S. Çorlu Koordine Küçük Sanayi Sitesi Yönetim Kurulu Üyesi Necmi Turna da, “Gerçek ihtiyacı olan esnaf ve sanatkara kredi vereceğiz.

Sanayi sitesinde bin 500 adet esnaf, sanatkar arkadaşımız var. Yaptığımız araştırmaya göre bunlardan 100 tanesi kredi kullanmış. Gereksiz mevzuatlardan dolayı diğer arkadaşlar kredi kullanamamıştır. Biz göreve geldiğimiz zaman gereksiz mevzuatları ortadan kaldıracağız. Esnaf ve sanatkar arkadaşlarımızın önünü açacağız” diye konuştu. Zaten Çorlu Trakya’nın bir numarası, Trakya’nın başkenti diyen Çorlu Bakkallar Odası Başkanı Yusuf Gümüş ise, “Sanayi şehri ve ticaret hacminin çok yüksek olduğu bir şehir.

Ama baktığımız zaman esnaf sanatkarlar kredi kefalet kooperatifi bu büyümeye ayak uyduramıyor. Örnek verirsek civar ilçelerdeki esnaf sayısı ve kullandırılan kredi limiti ile Çorlu’daki kooperatifin kullandırdığı kredi limiti arasında çok büyük farklar var, esnaf sayısına göre, biz Çorlu esnaf kredi kefalet kooperatifinin kapılarını Çorlu’nun bütün esnafına, sanatkarına açacağız ve önümüzdeki 3 yıl içerisinde söz veriyoruz. Çorlu Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’ni Trakya’nın bir numarası yapacağız” dedi. Çorlu Madeni Eşya ve Elektrikli Aletler Sanatkarları Odası Başkanı Rüstem Duman, “Bizler üyelerimize daha faydalı olabilmek için esnaf kefalet kooperatifi ile aramızdaki ilişkinin, iletişimin kopuk olduğunu Osman Tunca’ya defalarca söyledik.

Bizler yasal prosedür gereği kendilerine gelen kredilerin çeşitliliğini bizlere bildirseydi, biz de üyelerimize mesaj sistemiyle iletip, arkadaşlarımıza daha fazla kredi kullandırıp daha çok işlerini geliştirerek yanında eleman çalıştırmalarını sağlayacaktık. Fakat bunlardan haberimiz olmadığı için biz üyelerimize faydalı olamadığımızdan bu yönetime talibiz ve yönetim kurulu arkadaşlarımızla beraber bu yola çıktık. Sayın Osman Tunca, sandıktan korkmayın, demokrasinin güzelliği sandıktır. Bana ve ekibime destek verecek kooperatif ortaklarına şimdiden teşekkür ediyorum, desteklerini bekliyorum” diye konuştu.

Kaynak : Murat Ürtekin