info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5000
Dolar Satış
:
32.5586
Euro Alış
:
34.6207
Euro Satış
:
34.6830
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Çtso Başkanı Güleroğlu: 12 inci Oda Olarak, A Kategorisine Girdik

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Başkanı İsmail Güleroğlu, ÇTSO nın on ikinci oda olarak A kategorisine girdiğini söyledi.

Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası(ÇTSO) Başkanı İsmail Güleroğlu, ÇTSO'nın on ikinci oda olarak A kategorisine girdiğini söyledi. Güleroğlu, Ergene Nehri'nin kirliliği ile ilgili yaptıkları çalışmaların önemli sonuçlar verdiğini söyledi.

ÇTSO Başkanı İsmail Güleroğlu, yaptığı konuşmada, "ÇTSO, daha önceki dönemlerde akredite olmuş bir odaydı. Biz bunu bir üst seviyeye daha taşıyarak A kategorisine girmesini sağlamış bulunmaktayız. Bugüne kadar Türkiye genelinde sadece A kategorisinde giren 11 oda varken, 12'inci oda da Çorlu Ticaret ve Sanayi Odası dün itibariyle listelere girmiş oldu. Bu bir ekip çalışmasının sonucudur. Bizler yönetici olarak sadece bölgenin geleceği acısından faydalı olduğunu düşündüğümüz faaliyetleri ve konuları gündeme getirir, bunu ana hatlarıyla ortaya koyar yönetim kurulu toplantılarında tartışır daha sonra da bunu geliştirerek sonuçlarını alma yönünde çaba sarf ederiz. Bu süreç içerisinde de en üst kadrodan en üst kadroya kadar herkesin emeği olduğunu düşünüyorum." dedi.

"BİZİM TALEPLERİMİZ, HÜKÜMETİ DE TETİKLEMİŞTİR"

Bölgede 5 Islah Organize Sanayi Bölgesi kurulması için yapılan çalışmaların son aşamasına geldiğini belirten Güleroğlu, "Bölgenin uzun vadeli en büyük sorunlarında bir tanesi ve bizim önceliklerimizden de bir tanesi olan Islah OSB'lerin kurulması Çorlu için çok önem arz ediyordu. Bunu da bugün itibariyle başarmış olmanın yine keyfini yaşıyoruz. Bizim yapmış olduğumuz subap analizler neticesinde, zayıf yönlerimizden biri olarak görünen bölgemizdeki dağınık sanayileşmenin ıslah edilmesi, hem çevreye vermiş olduğu olumsuzlukların ortadan kaldırılması adına, hem de burada faaliyette bulunan sanayicilerimizin aynı sektör içerisinde, Türkiye'nin diğer bölgelerinde faaliyet gösteren firmalarla olan rekabet gücünü artırma yönünde gelecek açısından çok önemli bir iş başarılmıştır.

Ergene Nehri'nin kirliliği tabiki bizim taleplerimizle birlikte hükümeti de tetiklemiştir. Bakanlıklar nezdinde yapmış olduğumuz talepler neticesinde de geçen yıl Mayıs (Mayıs 2011) ayı içerisinde, torba yasa kapmasında bölgemize tüzel yasa çıkartılmıştır. Bu yasanın da süresi Islah OSB'lerin yapılabilmesi için bir yasa çıkartılmıştır ve bir yıl ile sınırlandırılmıştır. Çorlu Ticaret ve Sanayi Odasının koordinatörlüğünde yürütülen 5 tane Islah OSB vardır. Bunların en güzeli hepsinin şuan itibariyle neticesini almış olmamız. Velimeşe Islah OSB'nin müteşebbisliği sürüyor. Ergene 1, Ergene 2, Türkgücü ve Marmara Ereğlisi bölgesinin Islah OSB olmaları için gerekli olan her şey tamamlanmıştır." açıklamasını yaptı.