info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4626
Dolar Satış
:
32.5211
Euro Alış
:
34.5266
Euro Satış
:
34.5888
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Cüneyt Yüksel`den Basın Kahvaltısı`nda Çarpıcı Açıklamalar

Süleymanpaşa belediye başkanı Cüneyt Yüksel, yeni düzenlenen Rumeli İskelesinde basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi.

Rumeli İskelesi’nin panoramik Süleymanpaşa manzarasına sahip kafeteryasında gerçekleşen kahvaltılı basın toplantısı, iskelenin ve Selanik Meydanı’nın inşa süreçleri ile ilgili olarak hazırlanan kısa filmin gösterilmesi ile başladı. Toplantıda basın mensuplarına hitap eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, iskele ve meydanın yapımı ve maliyeti ile ilgili açıklamada bulundu. İki projenin toplam maliyetinin yaklaşık 2,5 milyon TL civarında gerçekleştiğini kaydeden Yüksel, “Rumeli İskelesi’ndeki şehir mobilyalarından sıra dükkânlara, kafeteryalardan cam terasa, aydınlatma direklerinden korkuluklara, kamelyalara kadar gördüğünüz her şey belediyemizin atölyelerinde imal edildi. Kısa sürede tamamladığımız iskelemiz ve meydanımızı, ihale etseydik karşılaşacağımız maliyetin yaklaşık üçte birine mal ederek vatandaşlarımızın hizmetine sunmuş olmaktan dolayı mutluyuz. İnşallah hayırlara vesile olur,” diye konuştu. 
Gazetecilerden gelen bir soru üzerine Rumeli İskelesi’nin sağlamlığı konusuna da açıklık getiren Başkan Yüksel, çalışmalar başlamadan önce iskelenin 3 farklı noktasından numuneler alınıp inceletildiğini, herhangi bir sorun tespit edilmediğini dile getirerek, “Ben kendi yemeyeceğim bir yemeği hiç kimseye ikram dahi etmem. Kendi ailem de bu iskelede dolaşıyor. İskele, ağır tonajlı gemilerin yanaşması, ağır vasıtaların üzerinde seyretmesi için uygun olmayabilir ancak yaya trafiği ne kadar yoğun olursa olsun iskelenin taşıma kapasitesine etki edemez. Bu konuda farklı kişi ve kurumlardan görüş, fikir ve destek aldık. Vatandaşlarımızın içi rahat olsun, Rumeli İskelesi gayet güvenlidir,” ifadelerini kullandı. 
BAŞKAN YÜKSEL’DEN ALBAYRAK’IN EKİBİNE GÖNDERME; 
“KADİR ABİYİ SATAN BENİ HAYDİ HAYDİ SATAR” 
Sürekli Tekirdağ Büyükşehir belediye başkanı Kadir Albayrak ile ilgili sorulan sorulara da açıklık getiren Süleymanpaşa belediye başkanı Yüksel, “Benim Kadir Abi ile bir sorunum yok. Bizim zaten birbirimizle bir sorunumuz olmaması gerekir. Tek sorunumuzun Süleymanpaşa olması lazım. Bu konuda siyaset gözetmeden, herkesle çalışırım. Fakat Kadir Abinin ekibiyle asla çalışmam. Beni satan Kadir Abiyi satan beni Haydi haydi satar” sözleri şaşkınlık yarattı. 
Göreve geldiği günden beri sürekli Eşkinat ve Albayrak ile kıyaslandığını ifade eden Cüneyt Yüksel, bu konuyu rakamlarla ifade ederek basın mensuplarına açıkladı. Süleymanpaşa’nın gerek tarih gerekse turizm cenneti olabilmesi için her türlü öneri ve işbirliğine açık olduğunu ifade eden Yüksel, “biz bu iskelenin sahil güvenlik veya başka bir oluşumun olmasını değil, halkın ve balıkçıların kullanabileceği bir yer olmasını istiyoruz” Dedi. 
Kentsel dönüşüm konusuna da açıklık getiren Cüneyt Yüksel, “biz herhangi bir rant veya çıkar peşinde koşmuyoruz. Hizmet için çalışıyoruz. Bazıları bizim kentsel dönüşüm projemizi bir rant olayına, kişisel kazanç olayına dönüştürdüğümüzü ima ediyorlar. Bize alternatif getirsinler, yer söylesinler, bu kadar basın mensubunun şahitliğinde oturup açık oylama yapalım, orada yapılsın. Bazılarının iftira atmaya çalıştığı gibi, benim arsam olduğu ve oradan kazanç elde etmek için bu projeyi yaptığım türünde söylemler tamamen asılsızdır. Biz her türlü eleştiri ve fikre açığız. 
Süleyman Paşa’mızın gelişmesi için Büyükşehir belediye başkanımızla oturup neler yapabileceğimizi konuşuruz. Kimse bir kavga veya sataşma ortamı yaratmaya çalışmasın. Bizim bu tür şeylere ayıracak zamanımız yok. Bizim tek sevdamız da çabamız da, hizmet aşkıyla gayretimiz de Süleymanpaşa’dır. Bundan başka gayemiz yoktur. Süleymanpaşa’nın gelişmesi ve güzelleşmesi için herkesin desteğini bekliyoruz” Dedi. 

 

 

Kaynak : Murat Ürtekin