info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Defineciler Jandarmadan Kaçamadı

Tekirdağ Jandarma Komutanlığı,şehrin merkezinde ve ilçelerinde suçlulara nefes aldırmıyor.

Bu denetimler doğrultusunda;Tekirdağ ili Malkara Ilçesinde Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, (Kom.Ş.Md.lüğü ve Malkara Mrk.J.Krk.K.lığı) yapılan araştırmalar neticesinde,(3) şüpheli şahsın örgütlü olarak kültür ve tabiat varlıklarını koruma kanununa Muhalefet suçunu işledikleri bilgisi alınarak,şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla şüpheliler hakkında iletişimin denetlenmesi kararı alınarak teknik takip kararı alındı.

İletişimin denetlenmesi kapsamında şüphelilere yönelik (1) ara yakalama faaliyeti alındı. Ara yakalamalarda;(1)adet manuel bakır çubukları bulunan arama cihazı,(1) adet tam otomatik metal dedektörü,(20) adet tarihi eser olabileceği değerlendirilen taş ve demir obje,(4) adet tarihi eser aramakta kullanılan mıknatıs,(2) adet tarihi eser aramasında kullanılan platin ve çok sayıda tarihi eser aramakta kullanılan çekiç, örs vb. malzeme ele geçirilerek,(7) şüpheli şahıs hakkında kültür ve tabiat kanununa muhalefet suçundan işlem yapıldı.

Şüphelilerin yakalanması ve suç delillerinin ele geçirilmesi maksadıyla, (3) ayrı adreste arama faaliyeti sonucu,(41) adet tarihi eser niteliği taşıdığı değerlendirilen obje ve sikke,(50)şişe toplamda 100 litre gümrük kaçağı rakı,(1) adet 9 mm ruhsatsız tabanca,(24) adet 9 mm tabanca mühimmatı,(4) adet ruhsatsız av tüfeği(344) adet av tüfeği fişeği,(2) adet kuru sıkı tabanca ele geçirildi.3 şüpheli şahıs ile ilgili adli işlem başlatıldı.

Kaynak : Murat Ürtekin