info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.2073
Dolar Satış
:
32.2653
Euro Alış
:
34.6708
Euro Satış
:
34.7333
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dernek Açılışı

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Açıldı

Tekirdağ Roman Kültürünü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği, Tekirdağ Valisi Zübeyir Kemelek, Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Tekirdağ Belediye Başkan Yardımcısı Sinan Çetiz, il Genel Sekreteri Mustafa Yel, Belediye Meclis Üyesi Hasan Önbey ve şehrin ileri gelenlerinin katılımıyla açıldı.

Açılış konuşmasında söz alan Dernek Başkanı Ümit Satılmış,  müzisyenlik mesleğinin çok uzun yıllardır varolduğunu ancak  geçmişte  böyle bir oluşumun gerçekleştirlemediğini dile getirdi. Kendilerinin böyle bir çatı altında birleşmesinden büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Satılmış, derneğin kuruluş aşamasında desteği olan herkese minnet duyduklarını belirtti. 

Kurdukları dernek sayesinde müzik piyasasına daha kaliteli müzisyenler yetiştirebileceklerini söyleyen  dernek başkanı, dernek çatısı altında klarnet, ud, keman, kanun gibi Klasik Türk Müziği enstrumanlarının kursları vereceklerini aktardı. Derneğin açılmasından büyük haz duyduğunu söyleyen  Tekirdağ Belediye Başkanı Op. Dr. Adem Dalgıç, belediye olarak konservatuar ile akademik yönden de Tekirdağ'da müziğin gelişmesi için destek verdiklerinin altını çizdi.

Müzisyenlerin Tekirdağ'ın tanıtımında çok önemli katkıları olduğunu dile getiren Başkan Dalgıç, Tekirdağ Belediyesi olarak  kentsel dönüşüm projeleriyle da roman vatandaşlarımız için daha modern yaşam alanları planladıklarını belirtti.