info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.5096
Dolar Satış
:
32.5682
Euro Alış
:
34.6254
Euro Satış
:
34.6878
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dev projede düğmeye basıldı

Adapazarı ile Tekirdağ ı birbirine bağlayacak Kuzey Marmara Otoyol Projesi için düğmeye basıldı.

Ulaştırma Bakanlığı, yıl sonuna kadar projenin ihalesine çıkılacağını, İstanbul a inşa edilecek üçüncü köprü ile birlikte otoyol projesinin yap-işlet-devret modeliyle 4,5 milyar dolara mal olacağını açıkladı.
4,5 MİLYAR DOLARLIK PROJE
Ulaştırma Bakanlığı, İstanbul a inşa edilecek üçüncü köprüyle birlikte 4,5 milyar dolarlık Kuzey Marmara Otoyol Projesi için de çalışmalarını hızlandırdı. Proje, 361 kilometrelik otoyol ile Adapazarı ve Tekirdağ ı birbirine bağlayacak. İzmit Körfez Geçişi ve Bursa-Balıkesir-İzmir Otoyolu nda olduğu gibi proje, yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilecek. Bu yıl sonunda ihalesi yapılması beklenen proje, Körfez Geçiş ihalesinden sonraki en büyük otoyol inşaatı olacak.
PROJE ADAPAZARI NDAN BAŞLAYACAK
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, güney-kuzey eksenli koridorlara ağırlık vereceklerini belirterek bu kapsamda 11 koridor belirlediklerini söyledi. Bakan Yıldırım, çalışmaların Türkiye deki göç sorununu büyük oranda durduracağının da altını çizdi. Kuzey Marmara Otoyol Projesi nin güzergâhı hakkında bilgiler veren Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projeye Adapazarı-Akyazı kavşağından başlanacağını ve Adapazarı nın kuzeyinden devam edeceğini söyledi.
ÜÇÜNCÜ KÖPRÜYE ENTEGRE
Otoyol, İzmit in kuzeyinden geçerek Gebze nin kuzeyinde yapılması planlanan Gebze-İzmir otoyolu ile irtibat sağlayacak. Kuzeyden TEM otoyolundan Ömerli-Sultançiftliği bölgesinden devam edip burada diğer akslarla birlikte Boğaz dan (üçüncü köprü için belirlenecek güzergâhtan) Avrupa yakasına geçip, Kemerburgaz civarında birleşecek. Hadımköy ve Silivri yi, mevcut TEM otoyolunun yaklaşık 4,5 kilometre kuzeyinden devam ederek Kınalı Kavşağı nda TEM otoyoluyla birleşecek.
AB YAKALANACAK
Ulaştırma Bakanlığı ve Karayolları Genel Müdürlüğü, gelecek 10 yılda yapılması planlanan otoyol projelerini de belirledi. Ulaştırma Bakanlığı nın hazırladığı otoyol raporuna göre, projelerin tamamlanmasıyla Türkiye nin otoyol ağı 7 bin 276 kilometreye çıkacak. Rapora göre 1000 kilometre kareye düşen 2.5 kilometre otoyol uzunluğu 8.8 kilometreye yükselecek. Avrupa Birliği ni oluşturan ilk 15 ülkenin ortalaması olan 17 kilometrenin yarısına, tüm üye ülkelerin ise ortalama değerine ulaşılmış olacak. Ulaştırma Bakanlığı nın raporunda, 433 kilometrelik Tekirdağ-Çanakkale-Balıkesir Otoyolu projesi de bulunuyor.