info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem AVŞAR`dan Bakan Özhaseki`nin Yanıtlaması İstemiyle Bir Soru Önergesi Verdi.

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem AVŞAR; Cumhuriyet Tarihinin En Büyük Sosyal Konut Projesi Hayal mi Oldu?

DEVA Partisi Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olarak kamuoyuna duyurulan, " ilk evim ilk iş yerim " projesinin, bir vaatten öteye gitmediğini savunarak, Bakan Özhaseki'nin yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Cem Avşar verdiği soru önergesinde; "13 Eylül 2022 tarihinde İlk Evim İlk İş Yerim adıyla Cumhurbaşkanı tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak kamuoyuna tanıtılan, 1.5 ayda 8 milyon başvuru alan ve geçerli başvuru sayısının 5 milyon 135 bin 324 kişi olarak tespit edilen projenin AKIBETİNİ HALKIN ÖĞRENMEK İSTEDİĞİNİ ifade etti.

Proje de konut, konut arsası ve sanayi sitelerinin olacağını, ayrıca gençler, emekliler, engelliler, şehit yakınları- gaziler için özel kontenjan olacağının ilan edildiğini belirten AVŞAR, vatandaşa 2 yıl içinde teslim edileceği sözünü hatırlattı. AVŞAR, Önergede Bakana şu soruları yöneltti;

- Hangi ilde projeye başlanmış ve yüzde kaçı tamamlanmıştır?

- 13 Eylül 2022 tarihinde Cumhurbaşkanı tarafından Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak kamuoyuna tanıtılan ve 2 yıl içinde tamamlama sözü verilen proje, 13 Eylül 2023 tarihinde lansmandan sonra bir yılını doldurmuş olacaktır. Bu çerçevede hangi ilde projeye başlanmış ve yüzde kaçı tamamlanmıştır?

- Taahhüt ettiğiniz süre içerisinde projeyi tamamlayabilecek misiniz?

- Üzerinden geçen yaklaşık 1 yıllık süreçte, inşaatına hiç başlanmamış hatta temeli dahi atılmamış yerler var mı?

- Varsa taahhüt ettiğiniz süre içerisinde tamamlayabilecek misiniz?

- Vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

- Bu kapsamında başvuru ücretleri alınan, kayıt işlemleri tamamlanan ve 2 yıl içinde teslim etme sözü verilen proje ile ilgili yukarıda zikredilen sorular hakkında vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi düşünüyor musunuz?

Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin