info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4742
Dolar Satış
:
32.5327
Euro Alış
:
34.7084
Euro Satış
:
34.7710
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Dünya Engelliler Gününde Engele Takıldılar

Muratlı engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem ve dernek yöneticisi Bülent İşbilir, Dünya Engelliler gününde Muratlı tren yolunda engele takılarak geçemedi.

Bu tren yolu üzerindeki üst geçitten engellinin geçmesi mümkün olmamış, geçtiğimiz aylarda Bülent işbilir adlı yürüme engelli dernek yöneticisi köprünün yarısında gidemeyip, yorgunluktan mahsur kalmıştı. Bunun üzerine TCDD genel müdürlüğüne dilekçeyle başvuran Muratlı engelliler derneği başkanı Mehmet Çiğdem’in talebi olumlu sonuçlanmış, bir haftada engelli asansörü yapılmıştı. Bir haftada yapılan asansörün iki aydır faaliyete geçmemesi sonucu, iki engelli dernek yöneticisi Dünya engelliler gününde engele takıldı.

Bu duruma isyan eden engelli Bülent İşbilir, “Biz engelliyiz, demiryolundan engelli olduğumuz için geçemiyoruz. Biz engelliler olarak bu sistemde bize hep engel çıkarıyorlar. Bu asansörün bir an önce faaliyete geçmesini istiyoruz” Dedi. Muratlı Engelliler dernek başkanı Mehmet Çiğdem,”bizim sorunlarımız ve engel çıkarılması sadece bu asansörle sınırlı değil. Elbet bu asansör faaliyete geçirilecek ama bir an önce olması çok önemli. Gördüğünüz gibi engelliler gününde engele takıldık. Bir de Muratlı Ecevit parkının derneğimizin işletmesine verilmesi için Muratlı belediyesine dilekçeyle başvurduk. Amacımız, hem bakımının yapılması, hem korunması hem de bu ilçedeki derneğin aktif durumda kalarak kendi imkânlarını kendisi sağlaması için başvuruda bulunduk.

Belediyeden gelen yazıda, tüm halkın ortak kullanımında olduğu için veremediklerini belirttiler ama tüm halk derken, orada bütün gece tiner içen, uyuşturucu kullanan arkadaşlar parkın tertibatlarına zarar veriyorlar. Nasıl tüm halkın yararınaysa, bunları da kimse koruyup kollamıyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN RANDEVU İSTEDİK, “İŞ YOĞUNLUĞU VAR” DEDİLER. BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANINA ULAŞAMADIK. BİZ DE KARŞIMIZDA DUYARSIZLIK OLDUĞU İÇİN BU İŞİN PEŞİNİ DE BIRAKTIK” Dedi.

Kaynak : Murat Ürtekin