info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Eko Karavan Tekirdağ da

Birleşmiş Milletler e bağlı çalışan Uluslararası Hidrojen Enerji Teknolojileri Merkezi, (ICHET) eko karavan projesiyle hidrojenin avantajlarını anlatmayı hedefliyor.

 

Proje Mühendisi Barış Açıkgöz, eko karavan ile tanıtım amacıyla Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki düzenlenen festivale katıldı.
 
Açıkgöz, burada AA muhabirine yaptığı açıklamada, geleceğin enerjisi olarak bilinen hidrojeni halka ve yerel yönetimlere tanıtmak ve anlatmayı hedeflediklerini belirterek, hiçbir şebekeye gerek duymaksızın, Türkiye'de bolca bulunan güneş ve rüzgarla elektrik üretilebileceğini, üstelik bu elektriğin çevreye zarar vermeden elde edileceğini ifade etti.
 
Tanıtım gezilerinde, elektrik ve doğalgazdan bağımsızlığın iyi bir şey olduğunu anlatacaklarını belirten Açıkgöz, şunları kaydetti:
 
''Karavanla da bu kanıtlanacak. Güneşin olmadığı yerde rüzgar çok. İkisi yoksa bile, karavandaki sistem dört gün boyunca yetebilecek elektrik depoluyor. Asıl hedefimiz, topluma, enerjinin çeşitliliğini anlatmak, doğal kaynaklarımızın kullanma oranını arttırmak, toplumu hidrojen enerjisine alıştırmak.''
 
Eko karavandaki amacın rüzgar ve güneşi kullanarak temiz hidrojen üretmek olduğunu belirten Açıkgöz, şu bilgileri aktardı:
 
''Araçta bulunan hidrojen tüpü sayesinde elde edilen enerjiyi depolamak mümkün. Bu sistem, uzun vadede başka planların da habercisi. İleride bu aracın varyasyonlarını da yapacağız. Örneğin, bir afet koordinasyon merkezi, ambulans, eğitim evi, kırsal bölgelerde halk sağlığı için mobil klinik gibi alanlarda kullanılmasını sağlayacağız. Afet gibi durumlarda elektrik kesildiğinde şebekeden bağımsız bir sistem hayat kurtarıcı olabilir. Karavanda da bir evin 4-5 günlük ihtiyacı kadar elektrik depolanabiliyor.''
 
Eko karavan ilçede, meraklı vatandaşlardan yoğun ilgi gördü.