info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emniyet müdürünün villa vurgunu!

Tekirdağ da görev yapan 3 üncü sınıf Emniyet Müdürü 85 bin TL ye satın aldı

Tekirdağ da trafik müşavirliği ve sigortacılık işleriyle uğraşan Necdet Kara, işlerinin iyi gitmesini fırsat bilerek bankadan aldığı krediyle deniz manzaralı lüks bir villa satın aldı. Ancak işler planladığı gibi gitmeyince kredilerin taksitlerini ödeyemeyen Kara, kredi çektiği bankayla icralık oldu. 330 bin liralık kredi borcunu ödeyemeyen müflis işadamının Hürriyet Mahallesi Dereağzı Mevkii Dalkılıç Sokak taki tripleks villası icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Polis memurlarını sokmadı. Tekirdağ 1 inci İcra Müdürlüğü tarafından satışa çıkarılan villaya Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü nde çalışan iki polis memuru talip oldu. Ancak Tekirdağ Asayiş Şube Müdürü Alper Tunalıoğlu da evi beğenmiş ve açık arttırmaya girmeye karar vermişti. 3 üncü sınıf Emniyet Müdürü olan Alper Tunalıoğlu iddiaya göre, açık arttırmaya girmek isteyen iki polis memuruna baskı yaparak evi almasına engel oldu. Bedeli 500 bin lira olarak belirlenen lüks villa için ilk yapılan açık arttırmaya kimse katılmadı.

En düşük tekliften satıldı. Lüks evi almak için arttırmada kimse çıkmayınca villanın fiyatı düştü. Bunun üzerine Emniyet Müdürü Tunalıoğlu nun ikinci kez yapılacak arttırmaya katılacakları belirlediği ve makamını kullanarak onları da planlarından vazgeçirdiği iddia edildi. Sadece Tunalıoğlu nun katıldığı ikinci açık arttırmada herhangi başka bir alıcı çıkmayınca Tunalıoğlu verdiği düşük teklifle lüks villayı 85 bin TL ye satın aldı. Ancak Tunalıoğlu nun evindeki keyfi uzun sürmedi. İlk açık arttırmaya girmek isteyen fakat kararlarından vazgeçirilen iki polis memuru, Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek e durumu anlattı. Polis memurları villayı satın almak istediklerini, ancak Tunalıoğlu nun kendilerini uyararak engellediğini öne sürdü.

Soruşturma başlatıldı. Tekirdağ İl Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek de iddiaların ardından hemen bir soruşturma başlattı ve Tunalıoğlu nu görevinden alarak Malkara İlçe Emniyet Müdürlüğü ne atadı. Soruşturmanın derinleştirilmesi içinse müfettiş görevlendirilmesini talep etti. Tekirdağ Emniyet Müdürü Necdet Çelikbilek, "Olayla ilgili soruşturma açtık. Soruşturma sürüyor. Konuyla ilgili müfettiş istedik" dedi.