info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4747
Dolar Satış
:
32.5332
Euro Alış
:
34.8231
Euro Satış
:
34.8859
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Emniyetten Miniklere Trafik Eğitimi

Tekirdağ’ın Kapaklı ilçesinde İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği, Cumhuriyet İlkokulu 3’üncü sınıf öğrencilerine Trafik Eğitimi semineri verdi.

Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği tarafından, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün 30 Nisan 2004 tarih ve 21 Nolu ‘Sürücü ve Yaya Eğitim Seminerleri Genelgesi’ kapsamında sürdürdüğü trafik eğitimleri tüm hızıyla sürüyor. Eğitimler kapsamında Kapaklı Cumhuriyet İlkokulu’nda 3’üncü sınıf öğrencilerine eğitim veren İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekipleri, minik öğrencileri trafik kuralları konusunda bilinçlendiriyor. 
 
Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme ve Büro Amiri Yunus Kara ve polis memuru Muhammed Akkuş tarafından verilen eğitimde öğrenciler ‘Temel Trafik Eğitimi’, ‘Trafik İşaret ve Levhaları’, ‘Okul Servis Araçlarında Uyulması Gereken Kurallar’, ‘Emniyet Kemeri Denetimi ve Uyulması Gereken Kurallar’ ve ‘Alkol ve Uyuşturucu Madde Kullanımının Zararları’ konularında bilgilendirildi. 
 
Trafik eğitimlerinin amacından bahseden polis memuru Muhammed Akkuş, "Eğitimin amacı çocukları küçük yaşta trafik kurallarına uymaları konusunda bilinçlendirmektir ve kazaların önüne geçebilmektir” dedi. 
 
Öğrencilere verilen eğitimden dolayı Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teşekkür eden Cumhuriyet İlkokulu Trafik Komisyon Sorumlu Öğretmeni Faruk Bozkurt, "Her yıl binlerce vatandaşımız trafik kazalarından dolayı hayatını kaybediyor ve bir o kadar insan da sakat kalıyor. Bu nedenle trafik kurallarını öğrenmeli, kurallara uymalı, uymayanları da uyarmalıyız" ifadelerini kaydetti.