info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.4527
Dolar Satış
:
32.5111
Euro Alış
:
34.8255
Euro Satış
:
34.8882
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Enflasyon Biberi de Vurdu

Enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla birlikte en fazla artışın gerçekleştiği çarliston biberin kilosu Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı’nda 3 TL ile 5 TL arasında değişiyor.

Yaşanan zamların ardından Pazar esnafından Doğan Bitkay ise “Sebze Meyve Hali'nden 2 buçuk,3 TL'ye aldığımız biberi 200 kuruş üzerine koyup satıyoruz. Ancak fiyat yüksekliği nedeniyle biber alan yok” dedi.
 
BİBER SATICILARI DA İSYANDA
 
Biber fiyatlarının 3 TL ile 5 TL arasında değiştiği Çerkezköy Kapalı Halk Pazarı’nda vatandaşlar fiyatların yükselmesinden şikayetçi. Neredeyse her kesimden insanın evine giren Patates’in fiyatında herhangi bir değişiklik olmazken, enflasyon rakamlarına göre gıda alanında en fazla artışın yaşandığı çarliston biberin de fiyatının geçtiğimiz haftaya göre 50 kuruş birden artması biber satıcılarının ürünlerini satamamasına, vatandaşın ise biberden uzak kalmasına neden oldu.
 
ARACILAR ÜRÜNLERİN FİYATLARININ ARTMASINA NEDEN OLUYOR
 
Vatandaşlar biber fiyatlarının yüksek olmasına tepki göstererek, “Pazar’da yer alan bütün sebze ve meyvelerin fiyatları tarlada 1,5 TL. Ama araya giren aracılar ve ürünleri piyasaya sürmeyen tüccarlar var. Bunlar da ürünlerin fiyatının artmasına neden oluyor” açıklamasında bulundular.
 
MARKETLERDE DAHA PAHALI
 
Kışın soğuk geçtiğini ve don olaylarının yaşandığını ifade eden biber satıcılarından Sabahattin Erçeçen ve Doğan Bitkay, “Sebze Meyve Hali'nden 2,5-3 TL'ye aldığımız biberi 200 kuruş üzerine koyup satıyoruz. Ancak fiyat yüksekliği nedeniyle biber alan yok. Fiyatın bu kadar yükselmesine bizlerde şaşırıyoruz. Yaz mevsiminde kilosunu 50 kuruşa kadar sattığımız biberin kilosunu şimdi 5-6 TL'ye satıyoruz. Marketlerde ise 6-7 TL'ye satılıyor” dediler.