info@ellidokuz.com
Dolar Alış
:
32.3389
Dolar Satış
:
32.3971
Euro Alış
:
34.6487
Euro Satış
:
34.7111
Aranıyor, lütfen bekleyiniz...

Engelli Geçidine Bırakılan Araçlara Tepki Yağıyor

Hafta içi yoğunluğun en fazla olduğu bölgelerden biri olan Hüseyin Pehlivan Caddesi’nde bulunan kaldırımlara araçların çekilmesinden dolayı bu kaldırımların kullanılamadıkları görüldü.

Hüseyin Pehlivan Caddesi esnafından tepki yağıyor. Kaldırımlarda bulunan araçların engelli vatandaşların geçişine izin vermediği görülürken, durumdan şikayetçi olan esnaf; “Biz polisi aramaktan bıktık. Belediye’nin buna bir çözüm bulması lazım.” dedi.
 
Tekirdağ Hüseyin Pehlivan Caddesi üzerinde bulunan kaldırımlarda, görme engelli ve tekerlekli sandalye kullanan vatandaşların yararlanabilmesi için sarı bir çizgi bulunuyor.Hafta içi yoğunluğun en fazla olduğu bölgelerden biri olan Hüseyin Pehlivan Caddesi’nde bulunan kaldırımlara araçların çekilmesinden dolayı bu kaldırımların kullanılamadıkları görüldü.
 
ÖNCE ÇEVRE ESNAFI SAHİP ÇIKMALI
 
Yayaların geçiş yeri üzerine çekilen araçlardan dolayı çevre esnafının ve engelli vatandaşların büyük bir tepki gösterdiği dikkatlerden kaçmazken, trafik ekiplerinin konu ile ilgili müdahalesinin yetersiz kaldığı söyleniyor.
 
Edinilen bilgiye göre; bu kaldırımlar üzerine park eden araçların bir kaçının çevre esnafı olduğu da öğrenildi.
 
SARI ÇİZGİLER ARAÇLAR İÇİN DEĞİL
 
Durumdan şikayetçi olarak tepkisini dile getiren çevre esnafı; “Biz bu durumdan şikayetçiyiz. Polis ve zabıta bir kez ikaz edip gidiyor. Engelli vatandaşlarımız buralardan geçemiyor. Halkımız bu kadar duyarsız olmamalı. Otoparklar var. Diğer insanlar neden oralara araç çekiyorlar? Üstelik bizler uyarınca da bize kızıyorlar. Biz polisi aramaktan bıktık. Belediye’nin buna bir çözüm bulması lazım. Yapılan sarı çizgi engelli vatandaşlar içindir. Araçlar için değil.” açıklamasında bulundular.